De toekomst van verpakken

24-04-2019    13:28   |    Goedemorgen

Van der Windt Verpakking introduceert een gerecyclede PET folie met dezelfde hoogwaardige eigenschappen op het gebied van houdbaarheid, barrières en voedselveiligheid als virgin PET. De nieuwe folie bestaat uit 50% gerecycled materiaal. Ook de verwerkingseigenschappen zijn gelijk, waardoor de nieuwe folie probleemloos mee kan draaien in de bestaande verpakkingsprocessen.

R-PET folie is een voedselveilige PCR-verpakking (Post Consumer Recycling). In het verleden waren PCR-verpakkingen niet geschikt voor voedingsmiddelen. Dankzij een geavanceerd depolymerisatieproces (LuxPET-proces) wordt alle verontreiniging uit het materiaal onttrokken. Hierdoor is het materiaal 100% voedselveilig. Een ander voordeel is het feit dat het gerecycled materiaal door het LuxPET-proces niet te onderscheiden is van virgin materiaal, waardoor alle eigenschappen behouden blijven. 

Circulair verpakken
De R-PET folie komt tegemoet aan de eis om de milieudruk van plastic verpakkingen te verminderen. De overheid heeft hierover afspraken gemaakt met het bedrijfsleven. Deze afspraken zijn vastgelegd in het Plastic Pact. Hierin staat vastgelegd dat plastic verpakkingsmateriaal in 2025 voor 35% uit gerecycled materiaal moet bestaan. R-PET komt ruim aan deze eis tegemoet.
De gerecyclede content is afkomstig van post-consumer waste (PCR), waardoor er minder fossiele grondstoffen worden verbruikt. Dit leidt tevens tot een lagere CO2-voetafdruk. Na gebruik is het materiaal ook weer 100% recyclebaar. De R-PET folie past uitstekend binnen de circulaire economie.

Toepassing
R-PET folie kent dezelfde toepassingen als PET folie. De folie wordt voornamelijk gebruikt als topseal voor (gerecyclede) PET schalen, maar kan ook voor andere toepassingen worden ingezet. R-PET folie is voedselveilig en door de barrière-eigenschappen geschikt voor het verpakken van onder andere groente, fruit, vlees, kip, vis, nootjes en kaas.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Twitter: Neerlands trots!

"Nederlandse Universiteiten in de wereldtop, om even bij stil te staan en ongelofelijk trots op te zijn", zo laat Martin van Gogh op Twitter...