'De spelregels veranderen'

'De spelregels veranderen'

ACTUEEL HORTI THEMA - De mindset moet veranderen als het gaat om het gebruik van grondstoffen en circulair denken. Daartoe is het ook belangrijk én veilig voedsel én circulair centraal worden gesteld in de wetgeving.

Dat zei Toine Timmermans, directeur Samen Tegen Voedselverspilling?, vanochtend in de uitzending van Paprika Tasty Radio. In het kader van het actuele horti thema Circulaire tuinbouw vertelde hij over de strijd tegen voedselverspilling. Een kwart van ons voedsel gaat momenteel de prullenbak in en dat wil de stichting voorkomen. Als directeur van Samen Tegen Voedselverspilling bedenkt Timmermans samen met tientallen kleine en grote bedrijven concrete oplossingen voor problemen waar deze bedrijven tegenaan lopen als het gaat om het onnodig weggooien van voedsel.

Maar ook het veranderen van de wetgeving is een cruciaal onderdeel, gaf Timmersmans op Paprika Tasty Radio aan. "Samen met het bedrijfsleven brengen we daarom de grootste barričres op gebied van regelgeving in kaart. De wetgeving heeft nu nog veelal voedselveiligheid als uitgangspunt, maar ook circulariteit moet daarin een belangrijke plek krijgen. In onze systemische aanpak is het veranderen van spelregels dan ook een cruciaal onderdeel. Dat heeft te maken met mindset bij bedrijven, overheden én consumenten."

Luister het gesprek met Toine Timmermans hier terug

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v