Steenks Service levert aangepaste touwautomaat

24-10-2014    11:00   |    Ellis Langen

Steenks Service in De Lier brengt een aangepaste touwautomaat op de markt die voorheen werd geleverd door Arend-Sosef /Agritool. De gebruiker snijdt met het mes in de touwautomaat de touwtjes eenvoudig af en daarmee wordt door de touwautomaat meteen een nieuw touwtje op lengte uitgespuwd. De nieuwe touwautomaat kan gebruikt worden om touwtjes te hangen in de komkommer-, paprika-, aubergine-, peper-, en courgetteteelt, aldus Steenks Service.

Steenks brengt al zo’n twintig jaar een eigen touwautomaat op de markt. Bij de nieuwe machine wordt echter het touwtje op de juiste lengte uitgespuwd nadat met een simpele handbeweging het touw langs het lange mes is afgesneden. Bij het andere type touwautomaat dat Steenks levert, moet met een handbeweging het touwtje langs een mesje worden gehaald om zo het touwtje af te snijden.

Met de blauwe knopjes in het display van de nieuwe touwmachine kan de lengte van het touw exact worden ingesteld. Sander Zuidgeest van Steenks Service: “Het verschil met de ingestelde lengte is hooguit één centimeter.” De uitspuwrichting van de nieuwe machine is ook in te stellen net als de werkhoogte. Verder heeft Steenks in de nieuwe touwautomaat het mechaniek verandert waardoor dit eenvoudiger is geworden en de machine daardoor minder onderhoud vraagt, aldus Zuidgeest.

De capaciteit van de nieuwe touwautomaat ligt op 2000 touwtjes per uur. De touwmachine is daarmee iets sneller in vergelijking met de machine van Arend Sosef/ agritool. Verder kan met de nieuwe machine de snelheid van het touwwerpen worden afgesteld zodat de werksnelheid kan worden aangepast aan het type touw dat wordt gehangen.

Steenks kan de touwautomaat direct uit voorraad leveren en maakt de machine in eigen huis. Steenks heeft de machine van Arend Sosef/Agritool aangepast en verbeterd om de vraag uit de markt te kunnen beantwoorden, dus beide typen touwautomaten zijn nu bij Steenks Service verkrijgbaar. Zij doen ook reparaties en onderhoud aan de touwautomaten.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Horti workout

Afgelopen week in de BoereGoed Buurtkas: een echte, ongeëvenaarde evening workout met Kim Helderman and...