Coronaproof kantoor?

Coronaproof kantoor?

Het advies is nog steeds om zoveel mogelijk thuis te werken. Maar uiteindelijk gaan we ook weer terug naar kantoor. Dat heeft vanzelfsprekend heel wat voeten in de aarde: protocollen, looproutes en wensen van werknemers. Waar begin je? Nu.nl vroeg een communicatie-expert, sociaal psycholoog én een vloerontwerper om tips voor een coronaproof kantoor.

Een sessie organiseren waarin je vraagt hoe zíj dit voor zich zien, is een goed startpunt volgens Leonne van de Ven, eigenaar van communicatiebureau De Wolven. "Inventariseer wat er nodig is om je kantoor coronaproof te maken: desinfectie, routing, eisen aan de werkplekken… en raadpleeg voor de invulling van deze kaders je werknemers. Wie maakt wat wanneer schoon? Hoe ga je om met de lunch of de verschillende calls in een beperkte ruimte?"

Manage de verwachtingen wel: "Wees duidelijk wat de kaders zijn en waar hun invloedssfeer eindigt. Leg ook duidelijk uit welke afwegingen je moet maken en waarom." En bied perspectief. "Geef aan welke regels gelden voor welke periode", voegt sociaal psycholoog Carla van Lier eraan toe. "Wees zo transparant mogelijk over de maatregelen en wanneer versoepeling eventueel plaatsvindt."

Het is niet nodig om zelf het wiel weer uit te vinden. Zo vind je bijvoorbeeld op www.coronaprotocollen.nl zo'n 150 varianten voor verschillende branches. Samen met de input en wensen van je werknemers kom je tot een set afspraken.

Lees hier verder

Bron: Nu.nl

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v