Certificaten BRC, IFS QS voor Growers United

15-09-2021    10:56   |    Goedemorgen

Na oplevering van de nieuwe verpakkingslocatie Growers United Maasdijk zijn stapsgewijs de verpakkingsactiviteiten van Prominent Maasland, Green Diamonds Packing, DC Sweetpoint en Purple Pride samengebracht op deze nieuwe locatie. Het certificeringsproces is grotendeels afgerond, de audits zijn succesvol verlopen.

De certificaten IFS Food en BRC Food voor tomaat, puntpaprika en aubergine zijn toegekend evenals QS Wholesale. Voor komkommer zijn BRC Food en QS Wholesale toegekend.

Certificeringstraject
“We zijn super trots op het behalen van de certificaten QS Wholesale, BRC Food (Grade A) en IFS Food (higher level)”, aldus QFS manager Jacques Wolbert. “Dat is een hele prestatie voor een nieuwe verpakkingslocatie, die draait sinds najaar 2020. Dit hebben we te danken aan de enorme inzet en goede voorbereiding van onze medewerkers”.

Naast het verpakken van komkommer heeft Green Diamonds Packing de activiteiten uitgebreid met het centraal sorteren van komkommer. Hierdoor kunnen telers binnen Growers United wisselen van teelt zonder dure investeringen in sorteer- of verpakkingslijnen. Recent zijn een paar tomatentelers binnen Growers United (deels) overgestapt naar de teelt van komkommer. Green Diamonds Packing is onlangs geaudit en de scope van het BRC Food certificaat is uitgebreid met het sorteren van komkommer.

Afronding certificering
Eind 2020 zijn de verpakkingsactiviteiten voor tomaat gestart in Maasdijk. Begin 2021 zijn de verpakkingsactiviteiten van zoete puntpaprika, aubergines en komkommer verhuisd naar Maasdijk. Een nieuwe verpakkingshal met nieuwe productielijnen en producten brengt veel uitdagingen met zich mee. “We verwachten voor het eind van het jaar dat we voor alle sorteer- en verpakkingsactiviteiten beschikken over alle certificaten voor de locatie Maasdijk”, volgens QFS manager Jacques Wolbert (foto).


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Morgen: Koppert Nederland

ACTUEEL HORTI THEMA - Arno van der Zwan van Koppert Nederland is morgen te gast in de studio van Paprika Tasty...

Investering voor PATS

PATS, de Delftse hightech onderneming die met behulp van vision, en AI plaaginsecten signaleert en vervolgens...