Blog: Wie niet sterk is...

20-08-2019    09:00   |    Hans Ligtenberg

Een weblog van Hans Ligtenberg. Hij is oud-docent Groene bedrijfskunde aan de Hogeschool Inholland in Delft en als vrijwilliger actief bij PUM. Deze weblog schreef hij exclusief voor Goedemorgen.

Zit u als ondernemer ook wel eens met vraagstukken die niet 1,2,3 zelf zijn op te lossen maar waarvoor de inhuur van experts veel te kostbaar is? Klaagt u ook wel eens dat het huidige onderwijs de aansluiting bij de praktijk mist? 

Wellicht is er nu een optie die zowel u als ondernemer én de student verder helpt. Er zijn een paar slimme mensen die bedacht hebben dat het alleen maar doen van vakantiewerk voor de poen eigenlijk zonde is van je talent. Als student zou het natuurlijk veel interessanter zijn als je een soort bijbaan hebt voor een paar dagen per week die ook nog eens relevante werkervaring oplevert. Voor de student is dit eigenlijk vanzelfsprekend maar het is lastig dit soort vacatures (als ze al bestaan) te vinden. En ook voor u als werkgever is het wellicht lastig de juiste student te vinden die de juiste opleiding doet. Enige hulp lijkt daarom nuttig en nodig.

Nu is er in Delft een jonge organisatie, www.PepFlo.nl, die voor u op zoek gaat naar studenten die passen bij de vraag die u hebt in welke discipline dan ook. De focus ligt hierbij op WO en HBO studenten. Het gaat hierbij dus NIET om het gebruikelijk vakantiewerk maar om een baan met inhoud en die aansluit bij de studie. Het gaat ook niet om een fulltimebaan maar om één of enkele dagen per week.

Voordeel is dat de student zeker gemotiveerd is, het levert u als ondernemer op termijn wellicht een stagiaire of misschien wel een nieuwe talentvolle medewerker op. Deze dienstverlening is voor de student kosteloos en als bedrijf is het in eerste instantie een kwestie van “no cure no pay” en de fee voor de bemiddeling is zeer laag drempelig. Deze club levert maatwerk en maakt ook afspraken op maat!

Het grappige van deze dienstverlening is dat zowel de ondernemer als de student op basis van inhoud gekoppeld worden. De ondernemer dient echter wel een zekere mate van flexibiliteit te hebben want bij de student heeft zijn studie wel voorrang. En bij een tentamenperiode kan het voorkomen dat de student even een paar weken niet beschikbaar is. Aan de andere kant heeft de ondernemer de beschikking over kennis en kunde die normaal gesproken niet in zijn organisatie te vinden is.

Wilt u meer weten over deze bijzondere vorm van dienstverlening? Kijk dan even op www.pepflo.nl


Reacties (1)

Evelien at 20.08.2019

Wat een slimme constructie. Ik zal het hier eens in de groep gooien.

Reageer op dit bericht

Meer nieuws