Blog: Vitale sector

Blog: Vitale sector

Een weblog van Peter Smulders, exclusief geschreven voor Goedemorgen. Peter is mede-eigenaar van Free Launch. Dit bedrijf begeleidt al meer dan 20 jaar ondernemers in de tuinbouw bij de professionalisering van hun organisatie en de mensen die daarin actief zijn.

Waar moet ik een blog over schrijven op het moment dat we midden in een ongekende crisis verkeren? Dat is de vraag die ik me stel nu ik achter de pc zit. Want alle onderwerpen zijn ineens volstrekt onbelangrijk, vergeleken met de huidige corona-crisis.  Een crisis die direct grote impact heeft op de fundamenten van onze samenleving: onze gezondheid en onze economische welvaart.

Zorgverleners verdienen alle steun
Terecht dat het kabinet de zorgsector bestempelt als een te beschermen sector. De maatregelen zijn er op gericht om de zorgsector niet te overbelasten, voor zover ze dat al niet is. Alle waardering dan ook voor onze artsen, specialisten, verplegers en andere zorgverleners in deze moeilijke tijden. Zij moeten er staan! Uiteraard geldt dat ook voor onze andere hulpverleners, zoals de politie en brandweer. Ook zij zijn onmisbaar, zéker op dit moment.

Voedselvoorziening óók vitaal
Laten we echter ook beseffen dat in deze tijden de (gezonde) voedselvoorziening óók cruciaal is. En dat brengt een bijzondere verantwoordelijkheid met zich mee in onze bedrijven. Want thuiswerken is in onze sector geen optie. Dat wil zeggen dat wij alles op alles moeten zetten om onze medewerkers zo gezond mogelijk te houden. Hoe?  Uiteraard door de richtlijnen van het RIVM te volgen. En door praktische maatregelen (bijvoorbeeld werken op een onderlinge afstand van elkaar).  Maar vooral door alert te zijn en te blijven. Door nóg meer dan voorheen oog te hebben voor het welzijn van de medewerkers. En door ze positief te blijven motiveren.

Normaal wens ik jullie succes! Vanaf deze plaats wens ik jullie nu echter veel gezondheid. Blijf voorzichtig. Maar blijf vooral positief. We komen hier doorheen!

Bron: Peter Smulders

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v