'Binnenkort tweede partij voor milieuregistratie'

25-08-2020    09:56   |    Royal FloraHolland

Uiterlijk 31 december van dit jaar vraagt Royal FloraHolland aan alle aanvoerders om een digitale milieuregistratie te voeren. Op dit moment is MPS de enige aanbieder die voldoet aan de gestelde normen. Maar een nieuwe samenwerking brengt hier binnenkort verandering in.

GreenlinQdata en GlobalG.A.P. werken aan een complete oplossing voor Nederland en een aantal andere Europese landen. Zo heb je als kweker de keuze.

GlobalG.A.P. gaat voor het invullen van de digitale milieuregistratie-eis samenwerken met bestaande farm-management systemen of registratietools. In Nederland pakt registratietool GreenlinQdata dit op. Naar verwachting maken zij eind september hun prijzen bekend, en kunnen kwekers dit jaar nog starten met registeren.

GlobalG.A.P. voldoet ook
Daarnaast werkt GlobalG.A.P. voor kwekers aan een tijdige oplossing voor de gevraagde milieucertificering. Het huidige GlobalG.A.P. certificaat is gericht op het aantonen van een 'verantwoorde' productie (Good Agricultural Practices). Het is daardoor nu nog géén milieucertificaat. Maar dat gaat dus veranderen doordat de milieu-eisen worden aangescherpt. Daarnaast komt GlobalG.A.P. met een apart milieuprogramma. Wanneer dat zo ver is, biedt GlobalG.A.P. samen met GreenlinQdata een complete oplossing voor digitale milieuregistratie en milieucertificering.

MPS
Het vernieuwde certificaat MPS ABC 3.0 voldoet op dit moment al aan de vereisten. Voor Nederlandse kwekers heeft MPS inmiddels hun tarieven verlaagd. Er is een prijs vastgesteld voor het eerste jaar registreren. In het tweede jaar geldt een certificeringstarief - dat MPS vooral voor kwekers met een klein teeltoppervlak heeft verlaagd - en een hectaretoeslag.

Internationaal
Ook voor kwekers in Duitsland, België, Italië en Spanje is de verwachting, dat GreenlinQdata en GlobalG.A.P. binnenkort een oplossing bekend maken. De tool wordt vertaald en gekoppeld aan de land-specifieke databases van gewasbeschermingsmiddelen. GlobalG.A.P. zoekt ook de samenwerking met andere registratietools of farm management systemen voor de overige landen. Zodra hierover meer bekend is, zal Royal FloraHolland dit delen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Areaal Gina gegroeid

Het areaal van het rode paprikaras Gina is wederom gegroeid, zo laat Syngenta Vegetable Seeds weten. "Er staat...