Blog: Makkelijker duurzaam inkopen

21-08-2019    09:56   |    Joost Joling

Een weblog van Joost Joling. Hij is hoofd Bemiddelingsbureau Planten bij sierteeltmarktplaats Plantion. Joling schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Door de toenemende vraag naar bloemen en planten met een duurzaamheidslabel hebben we bij Plantion het duurzaam inkopen een stuk makkelijk gemaakt. Hoe dan?

Zo kan er door een aanpassing in de kloksoftware, makkelijker op duurzaamheid worden ingekocht, zowel fysiek op de klok als via Kopen op Afstand (KOA). Bij de komende partijen op de klok is duidelijk zichtbaar welke partijen duurzaam zijn en op het moment van veilen wordt het duurzaamheidslabel getoond. Bij KOA kan er ook worden gefilterd, geselecteerd en gemarkeerd op duurzaamheid.

Is een bloemist als voorbeeld aangesloten bij Barometer Duurzame Bloemist, dan moet deze het duurzaam ondernemen kunnen aantonen. Naar aanleiding hiervan wordt een bloemist gecertificeerd op het bronzen, zilveren of gouden niveau van de barometer. Het aantonen van deze duurzaamheid ging vaak nog handmatig door zelf een Excelbestand bij te houden. Ook dit is door ons opgelost. In samenwerking met SGS, de auditinstantie van het keurmerk Barmeter Duurzame Bloemist is namelijk ook het ‘Plantion Keurlabel Auditrapport’ ontwikkeld. Dit rapport geeft de ingekochte partijen weer van alle verkoopkanalen van Plantion (klok, Plantion Digitale Marktplaats en Bemiddelingsbureau).

De gegevens hoeven alleen nog maar periodiek ingestuurd te worden door de klant. En dat scheelt veel ‘extra’ werk. Een klant kan zo makkelijker duurzamer inkopen en daar is uiteindelijk iedereen bij gebaat.Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws