Blog: 'Een visitekaartje voor de sector'

18-06-2018    11:14   |    Goedemorgen

Een weblog van Joost Joling. Hij is hoofd Bemiddelingsbureau Planten bij sierteeltmarktplaats Plantion. Zijn blog is exclusief geschreven voor Goedemorgen.

Tijdens de FlowerTrials wordt het nieuwste assortiment pot- en perkplanten getoond van zestig veredelaars op 32 locaties in het Westland, Aalsmeer en NoordRijn Westfalen. Het is een ideale mogelijkheid om trends te spotten. Een visitekaartje voor de sector. Hier mogen we trots op zijn.

De organisatie stimuleert kwekers, exporteurs en retailers om samen naar de FlowerTrials te komen. Dit triggert mij altijd. Kwekers, exporteurs en retailers maken samen plannen, maar de belangrijkste zit thuis… de consument. Hier zou je een schat aan informatie van kunnen krijgen als zij deze nieuwe producten zien. Hoe zouden zij reageren als zij de producten zien? Uiteindelijk gaat het erom dat een consument het gaat kopen, nietwaar?

Uiteraard is er marktonderzoek gedaan door de veredelaars , maar tijdens de FlowerTrials zou je kunnen toetsen of de consument ook daadwerkelijk geïnteresseerd is. Dit zou toch een schat aan informatie kunnen opleveren? Voor een exporteur is het vaak ook moeilijk om een inkoper en vervolgens de retailer te overtuigen van het nieuwe product. Hier ligt toch een uitdaging? Je zou eigenlijk een veredelaar, kweker, exporteur, retailer en consument met elkaar aan tafel willen hebben. Dat laatste is natuurlijk lastig, dat begrijp ik ook wel. Als een consument de FlowerTrials zou bezoeken, dan zou dit een schat aan informatie kunnen opleveren om samen de verkoop te kunnen bevorderen. Vooral samen. Om samen ergens naar toe te werken. Samen plannen te maken. Een consument moet vooral kunnen zien wat er nieuw is aan een product. Het moet wel een meerwaarde zijn. Een echte noviteit! 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Kansen in Canada

Innovatie tuinbouwondernemers die meer willen weten over de ontwikkeling van de Canadese iHort HUB, zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst op...