Blog: Douze points voor de hortisector?

24-05-2019    09:19   |    Goedemorgen

Een weblog van Suzanne Moor. Zij is contentmarketeer bij Royal Brinkman. Moor schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Hét nieuws van afgelopen week was natuurlijk Eurovisie Songfestival winnaar Duncan Laurence. Logisch, want na 44 jaar misgrijpen, mochten we als Nederland eindelijk de eerste prijs weer mee naar huis nemen. En dat betekent dus dat het songfestival volgend jaar in Nederland plaatsvindt. Iets wat gelijk voor veel discussie zorgt, want waar gaat dit georganiseerd worden? De onderlinge strijd tussen verschillende steden en gemeentes barst hevig los. Ook het Westland laat in dit kabaal van zich horen, las ik in een artikel van het AD.

Niet normaal, zo bijzonder
Niet zozeer omdat de Gemeente Westland het evenement wil organiseren, maar vanwege het introductiefilmpje dat ieder jaar over het gastland wordt gemaakt. Want daar, zo zegt de lokale D66-fractie, moet de tuinbouw echt in naar voren komen. En daar ben ik het – als geboren en getogen Westlandse, maar vooral als contentmarketeer - helemaal mee eens. Want wat gebeuren er gave dingen in de hortisector! Dingen waarvan heel veel Nederlanders niets af weten, laat staan andere landen. Dat maakte ik deze maand nog van dichtbij mee.
Voor onze nieuwe corporate video waren we begin mei een aantal dagen met een filmcrew op pad voor verschillende draaidagen bij telers door heel Nederland. En ondanks dat deze mannen al heel wat van de wereld gezien hebben, viel hun mond toch een aantal keren open van verbazing. De enorme kasoppervlaktes in de tomatenteelt, de LED-lampen tussen de cressen en chrysanten en de zelfrijdende oogstwagens in de paprika’s: voor ons als mensen uit de sector misschien heel normaal, maar voor mensen van buiten de sector juist heel bijzonder.

Let’s steal the show
Dus hoe mooi zou het zijn als onze sector letterlijk wereldwijd het podium krijgt tijdens het Eurovisie Songfestival? Dat we kunnen laten zien hoe innovatief onze sector eigenlijk is, en hoe enorm efficiënt en duurzaam we telen. Dan steelt Nederland volgend jaar gegarandeerd weer de show. Douze points; dit keer niet voor Duncan Laurence, maar voor de hortisector!
O, en ben je benieuwd naar onze nieuwe corporate video? Nog even geduld, want die lanceren we volgende maand tijdens ons innovatieseminar… To be continued.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Luister KAS Live! terug

Gisteren de uitzending van KAS Live! op Paprika Tasty Radio gemist? Je kunt 'm nog een keer rustig...