Blauwe bessenseizoen gaat laatste weken in

14-08-2018    09:35   |    Goedemorgen

Bessen rijpen ontzettend snel door het warme weer.

Het lijkt nog zo kort geleden dat Erik van de Vin (projectleider van het Blauwe Bessen Platform) het Nederlandse blauwe bessenseizoen aankondigde op tv bij RTL 4. Inmiddels gaan voor de leden van het platform de laatste plukweken al in. Het blauwe bessenseizoen eindigt dit jaar voor de meeste telers namelijk al eind augustus. Dat is ongeveer drie weken eerder dan gebruikelijk. Aanleiding is een goed voorjaar - waardoor het seizoen al vroeg van start ging - gevolgd door een snikhete zomer.

 

Door het warme weer rijpen de bessen ontzettend snel.

 

Uitdagingen
Het warme weer van de afgelopen weken bezorgde de leden van het Blauwe Bessen Platform de nodige uitdagingen. Door ’s morgens vroeg, ’s avonds laat en soms zelfs ‘s nachts te oogsten én extra water te geven, gaven de blauwe bessentelers hun draai aan de extreme weersomstandigheden.

 

Zelfpluk
Ook zelfpluklocaties pasten zich aan het weer aan. Sommige locaties openden op warme dagen al om 8.00 uur hun deuren of waren noodgedwongen ’s middags gesloten. Ook werd op plaatsen gratis water aangeboden aan bezoekers. Het vroege seizoen en het warme weer zorgt ervoor dat ook de zelfpluk van blauwe bessen op de meeste locaties slechts tot half augustus mogelijk is. Dit is een paar weken eerder dan mensen gewend zijn. Zelfpluklocaties communiceren dan ook massaal dat men niet te lang moeten wachten met het plukken van de laatste kilo’s. Een voordeel voor de consument; door het warme weer zijn de blauwe bessen heerlijk zoet dit jaar!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Kansen in Canada

Innovatie tuinbouwondernemers die meer willen weten over de ontwikkeling van de Canadese iHort HUB, zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst op...