Betere beworteling Flex20 AIR

11-06-2019    12:08   |    Goedemorgen

Young plant producer Paper Plug heeft onlangs de Flex20 AIR op hun locatie in Nederland laten installeren. Volgens hen is de nieuwe machine en technologie van Ellepot een waardevolle aanvulling op hun werkwijze.

De Nederlandse teler Paper Plug produceert jaarlijks miljoenen pluggen voor de eigen productie van jonge bloemenplanten en voor hun klanten. Ze zijn een van de eerste telers in Nederland die de voordelen van de nieuwe Ellepot Flex20 AIR-machine benutten - en ze zien nu al de pluspunten van het gebruik van deze revolutionaire technologie in hun productie.

Wortelgroei
De Flex20 AIR creëert zachte en luchtige ecovriendelijke pluggen met een hoger luchtgehalte, wat resulteert in snellere, gezondere en uniformere wortelgroei. Nico Boers, CEO van Paper Plug, zegt dat het productieteam daarnaast ook meer compacte stekken en zaailingen ervaart vanwege de zachtheid van de pluggen en de intacte structuur van het substraat.
‘We produceren elk jaar miljoenen pluggen, maar vanaf het begin konden we al het verschil merken. We kunnen stekjes nu tot 20% sneller vasthouden dankzij de zachte en luchtige potten geproduceerd op de Flex20 AIR’, zegt Nico. ‘De nieuwe technologie, behandelt het substraat zo voorzichtig dat de fragiele wortels van de plantjes ongeschonden blijven. Dit zorgt natuurlijk voor een eindproduct van betere kwaliteit, aangezien de overlevingskansen toenemen.’

Keten
De nieuwe technologie en de voordelen die daaruit voortvloeien wordt in de keten gewaardeerd. Nico Boers legt uit: ‘Aangezien we hebben geïnvesteerd in de luchtige pluggen-technologie, hebben we alleen positieve feedback van klanten ontvangen. De pluggen laten eenvoudig een betere beluchting en afvoer voor de wortels toe, wat betekent dat onze planten gezonder en sneller groeien, wat uiteindelijk resulteert in een kortere doorlooptijd voor onze klanten.’

De Flex20 AIR in cijfers
-
Produceert tot 45.000 Ellepots per uur
- Draait op composteerbaar en milieuvriendelijk papier - kies uit 18 variëteiten
- Creëert pluggen met een 20% hoger luchtgehalte
- Slechts 1 operator nodig
- Nieuw gebruiksvriendelijk 12inch touchscreen

Neem contact op met Ellepot via info@spam-protectellepot.dk om erachter te komen hoe de Ellepot Flex20 AIR uw bedrijf kan helpen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Horti workout

Afgelopen week in de BoereGoed Buurtkas: een echte, ongeëvenaarde evening workout met Kim Helderman and...