Belcel van tomatenafval

11-06-2019    10:39   |    Goedemorgen

Even bellen in een tomatencel. Dat kan dankzij de onderzoekers van start-up Fungalogic en SIGN.

Op menig kantoortuin is de vraag naar belruimten groot. De werkplek van de toekomst gebruikt alleen nog natuurlijke en hernieuwbare materialen. Stichting SIGN ontwikkelde met Fungalogic akoestische panelen van ‘growing materials’, gekweekte materialen waarin tuinbouwreststromen verwerkt zijn. De belcellen bestaan uit Oesterzwam mycelium stro en plantaardige tuinbouwreststromen uit de tomatenteelt. 

Levend groen
Op 4 juni werden twee ontwerpen van de ‘mycobelcel’ onthuld bij Fungalogic, in het groene bedrijfsverzamelgebouw The New Farm in Den Haag. In de belcellen combineren innovatieve materialen met levend groen. En zo past het concept van de mycobelcel ook in het programma Natuurlijkwerkt voor gezonde vitale kantoren. Studenten van TU Delft deden ter plekke gebruikersonderzoek. De komende periode wordt door certificeringsinstanties onderzoek verricht naar de akoestische prestaties en brandveiligheid.

Circulaire economie
Het project is onderdeel van de activiteiten in voorbereiding van het programma Circulaire Economie en kent onder andere cofinanciering vanuit Interpolis, LTO Noord Fondsen, Ministerie van LNV, en Stimuflori.
Stichting SIGN is een initiatief van Glastuinbouw Nederland.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Inkooptraining óók online

Onlangs berichtten wij al over de training Inkopen bij Plantion, die morgen plaatsvindt. Kun je hier niet bij...

Mini-Corso trekt door regio

Met een speciaal ingelaste mini-editie van het Varend Corso Westland is het corsoweekeinde toch niet helemaal...