Alleen VVD is voor belastingkorting bedrijven

27-10-2020    10:35   |    Nu.nl

De VVD lijkt de enige partij in de Tweede Kamer die met volle overtuiging de Baangerelateerde investeringskorting (BIK) verdedigt. Vrijwel de gehele oppositie ziet weinig in de belastingkorting voor bedrijven en coalitiepartijen D66, CDA en ChristenUnie hebben nog veel vragen en wensen.

"Ondernemers moeten alle zeilen bijzetten om het hoofd boven water te houden", zei VVD-Kamerlid Helma Lodders maandag tijdens het debat over de belastingwetten voor volgend jaar. "De BIK is het duwtje in de rug en voorkomt dat investeringen uitgesteld of heroverwogen worden."

Lodders hield een vurig pleidooi waarom de BIK een goede maatregel is. Sterker, ze verweet het sommige partijen dat zij de maatregel tot nu toe een cadeau voor werkgevers hadden genoemd.

"Dat vind ik heftig. Stel je gaat als ondernemer kopje onder door iets waar je niets aan kunt doen. De overheid werpt je een reddingsboei toe en je krijgt te horen dat het een cadeautje is. Dat is gevaarlijk politiek spel", aldus Lodders.

De BIK is een tijdelijke maatregel die de investeringen moet aanjagen. Die zijn ver teruggelopen door de coronacrisis. Het kabinet trekt daarom voor 2021 en 2022 twee keer 2 miljard euro uit, 4 miljard in totaal dus. Werkgevers mogen 3 procent van hun investering verrekenen met hun personeelskosten.

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Nu op Paprika: Bucon

THEMA WATER - Erik Passchier van Bucon Industries is op dit moment live te horen op Paprika Tasty Radio. In...