30% meer komkommers bij gelijk energieverbruik

30% meer komkommers bij gelijk energieverbruik

THEMA GROEILICHT - Meer licht en meer productie, zónder extra energieverbruik. Dat was in een notendop de wens van de Finse komkommerteler Jan Lindberg. Om deze doelen te realiseren, koos de ondernemer voor een hybride groeilichtinstallatie van Hortilux.

Een beslissing waarvan hij absoluut geen spijt heeft: Lindberg wist zijn productie met maar liefst dertig procent te verhogen. En de top is nog niet bereikt: Hortilux begeleidt de teler bij het verder optimaliseren van zijn belichtingsstrategie.

Komkommers telen in Finland is geen sinecure. Vooral vanwege de beperkte hoeveelheden licht in de winter. De inzet van groeilicht is dan ook een must om jaarrond te kunnen produceren. "En de lichtniveaus die in deze regionen worden geďnstalleerd, liggen gemiddeld genomen ook vele malen hoger dan in de meeste tuinbouwgebieden in de wereld", zegt Paul van der Valk, Area Sales Manager Europa bij Hortilux. "Wordt in Nederland vaak circa 110 micromol geďnstalleerd, in Finland is dat doorgaans drie tot vier keer zoveel."

Lees het volledige artikel in het Kennisdossier Groeilicht

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v