CropTimize: concept voor gewasoptimalisatie

CropTimize: concept voor gewasoptimalisatie

Een hogere productie per vierkante meter, een kouder kasklimaat en de toenemende ziekte- en plagendruk vragen veel van gewassen. Tegelijkertijd wordt op Europees niveau gestimuleerd om steeds minder chemie te gebruiken en te zoeken naar biologische alternatieven. Experts dragen het investeren in plantweerbaarheid aan, als dé oplossing voor deze uitdagingen. Royal Brinkman speelt hierop in en introduceert CropTimize: een concept dat bijdraagt aan toekomstbestendig en weerbaar telen.

Met CropTimize biedt Royal Brinkman telers in de bedekte tuinbouw een methode om op natuurlijke wijze het gewas te optimaliseren. Dit door de plant zelf sterker en weerbaarder te maken tegen allerlei ziekten en plagen. Niet alleen biedt Royal Brinkman telers de juiste kennis en handvaten om het gewas te optimaliseren, ook wordt er gekeken naar de bodem, het (kas) klimaat, de hygiëne en de voeding. Weerbaar telen vraagt om een integrale aanpak, waarbij het bedrijf zo goed mogelijk in kaart wordt gebracht. Zo wordt het doel van de teler besproken en worden er grond-, blad- en watermonster afgenomen. De uitkomst van het in kaart brengen van deze startsituatie (nulmeting) is per teler verschillend en vraagt om een individuele aanpak.

Een totaaloplossing op maat
Royal Brinkman biedt hiermee een totaaloplossing dat bestaat uit het delen van kennis, advies, een compleet pakket aan producten en de juiste toepassingstechniek. Deze onderdelen samen zorgen ervoor dat de teler het maximale uit het gewas kan halen, met meer rendement als gevolg. Met de inzet van het CropTimize concept kan een teler op een groot deel van de reguliere (chemische) gewasbeschermingsmiddelen besparen, omdat de afweer van de plant verbeterd wordt. Hierdoor wordt de plant sterker en weerbaarder tegen ziekten en plagen. Het afweersysteem van de plant versterken: daar draait het allemaal om.    

Let’s improve together
Met CropTimize wil Royal Brinkman een bijdrage leveren aan toekomstbestendig en weerbaar telen. Een pad dat Royal Brinkman samen bewandelt met telers, producenten, kennisinstituten, partners en leveranciers. Zo heeft Royal Brinkman het CropTimize concept recent toegepast bij Westeringh Flowers. Westeringh Flowers ondervond veel last van wortelknobbelaal in hun Madiba’s. Deze aaltjes tasten de wortels van planten aan, waardoor de plant geen voeding en water meer op kan nemen en uit nood eerder gaat bloeien. Om deze plaag tegen te gaan, moest de grond drie keer per jaar gestoomd worden. Door te investeren in bodembiologie en bodemverbetering is het wortelgestel verbeterd en is er een goede leefomgeving gecreëerd voor bacteriën en schimmels. Afgelopen jaar hoefde Westeringh Flowers nog maar één keer heel licht te stomen. Het gewas staat er goed bij en de wortelknobbelaal is onder controle.

Bekijk hier een video van de toepassing van het CropTimize concept bij Westeringh Flowers:
 

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v