BASF zet digitale fenotypering in bij sla

BASF zet digitale fenotypering in bij sla

Het groentezadenbedrijf van BASF, op de markt actief onder het Nunhems-merk, kondigde vandaag aan dat het IUNU heeft gekozen als leverancier van computervisie en AI-software voor zijn slaveredelingsprogramma. Dit partnerschap markeert voor BASF de continue verplaatsing naar datagestuurde en autonome teelt.

De vraag naar hoogwaardige, duurzaam geproduceerde groenten met een hoge opbrengst blijft stijgen. BASF is er allang van overtuigd dat om zaden van het hoogste kaliber te leveren en aan deze stijgende vraag te voldoen, de veredeling datagestuurd moet zijn. BASF koos ervoor het LUNA AI-systeem van IUNU in zijn kassen te implementeren om kwantitatieve gegevens te verzamelen over hoe planten groeien en om groeirecepten te ontwikkelen voor elk ras.

“Telers die met BASF Agricultural Solutions werken, zullen van dit partnerschap profiteren”, zegt Adam Greenberg, CEO van IUNU. “LUNA AI helpt bij de inspanningen van BASF om de veredeling van sla en de ontwikkeling van rassen te versnellen, die op hun beurt hun weg vinden naar uw kassen. En naast de kwaliteit van zaden kunnen klanten die een LUNA AI-systeem in hun kas hebben, met BASF samenwerken om een ideale teeltomgeving te creëren op basis van recepten die in de veredelingsfaciliteiten zijn ontwikkeld.”

Volgens dr. Ena Hartig, Vice-President van R&D Vegetable Seeds, BASF, is het overkoepelende doel om ons portfolio met op water geteelde slarassen beter te positioneren bij onze klanten. “Door IUNU's LUNA AI-technologie te implementeren, genereren we nauwkeurige en objectieve gegevens over de prestaties van onze rassen in vergelijkbare teeltsystemen en -omstandigheden als onze klanten”, aldus Hartig.

BASF gebruikt LUNA AI om de prestaties van planten voortdurend te monitoren en te meten, en om deze inzichten over de prestaties van planten aan zijn sla-klanten ter beschikking te stellen.

Nu de wereld behoefte heeft aan meer productie, we minder telers hebben en te maken hebben met voortdurende arbeidstekorten, stappen klanten van kassen en verticale landbouw steeds vaker over op autonome teelt om meer en betere producten te produceren zonder extra arbeid toe te voegen. Technologieën zoals LUNA AI vullen de beste telerscapaciteiten aan en helpen telers hun productie op te schalen.

Het partnerschap past in de digitale strategie van BASF’s vegetable seeds business om datagestuurde besluitvorming te verbeteren door samenwerking met partners. “Door algoritmen te ontwikkelen en toe te passen met aanvullende fenotypering, kunnen onze veredelingsteams de output van onze voorspellende veredelingsinspanningen verbeteren”, vertelt Hartig. “In onze voorspellende veredeling brengen we platforms en instrumenten zoals fenotypering, genomische selectie en statistiek samen om veredelaars te helpen datagestuurde voorspellingen te doen over welke lijnen in een bepaalde situatie het beste zullen presteren.”

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v