Van der Hoeven breidt HortiQ-certificaat uit

Van der Hoeven breidt HortiQ-certificaat uit

Van der Hoeven Horticultural Projects, samen met haar dochteronderneming Patron Agri Systems, blijft de standaard zetten voor kwaliteit in de tuinbouwindustrie. Menno van den Brink - CTO en Jens Stender-Robertz – QHSE-Manager hebben namens Patron Agri Systems het BRL8001-certificaat in ontvangst genomen.

Patron was al in het bezit van het BRL8000-certificaat, dat garant staat voor de kwaliteit van de processen in het bedrijf. Met het BRL8001-certificaat, dat specifiek de kwaliteit van de waterproducten garandeert, is de certificering nu compleet. "Het behalen van zowel het BRL8000- als het BRL8001-certificaat is een duidelijk bewijs van de inzet van Van der Hoeven en Patron Agri Systems voor hoogwaardige kwaliteit en vakmanschap", aldus Hans van der Salm, voorzitter van HortiQ.

Sinds de oprichting van HortiQ heeft Van der Hoeven Horticultural Projects een nauwe betrokkenheid met de stichting, en deze aanvullende certificeringen vormen een verdere bevestiging van de toewijding van Van der Hoeven en Patron Agri Systems aan de hoogste normen van kwaliteit in de tuinbouw. "Met de steeds grootschaliger wordende projecten en de groeiende eisen van investeerders op het gebied van kwaliteit en certificeringen, verstevigt deze mijlpaal onze positie als betrouwbare topspeler in de sector. “Als Van der Hoeven Groep zijn we verheugd over de uitbreiding van onze certificaten; dit markeert een belangrijke stap in de verdere professionalisering van ons bedrijf en is essentieel om toonaangevend te blijven in de sector”, aldus Menno van den Brink. Het BRL8000- en BRL8001-certificaat, uitgegeven door HortiQ, bevestigt dat Van der Hoeven Horticultural Projects en Patron Agri Systems voldoen aan strenge kwaliteitsnormen en protocollen binnen de tuinbouwindustrie.

HortiQ is een vooraanstaand certificatiesysteem in de tuinbouwsector dat zich toewijdt aan het waarborgen van de hoogste normen in de branche.  Het certificaat bevestigt dat de producten en processen voldoen aan strenge, meetbare normen die zijn vastgelegd in de ISSO-handboeken, die op hun beurt in lijn zijn met wettelijke voorschriften en internationaal erkende standaarden.
De diepgaande technische expertise die in de tuinbouw vereist is, vereist een kwaliteitssysteem dat specifiek op deze behoeften is afgestemd. HortiQ biedt precies dat, waardoor het HortiQ-certificaat enorm waardevol is voor bedrijven in de sector.

HortiQ heeft twee belangrijke certificeringen: BRL8000, gericht op kasconstructies, waterinstallaties en verwarmingssystemen, en BRL8001, voor ondersteunende producten en diensten in de glastuinbouwsector. Deze certificeringen bieden inzicht in de normen en uitgangspunten die zijn toegepast bij het ontwerpen en installeren van systemen in de tuinbouw. Met in totaal 26 bedrijven die nu deze certificaten bezitten, blijft HortiQ een marktleider in het waarborgen van de hoogste normen in de tuinbouwsector.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v