Surface Coating houdt machines beter schoon

Surface Coating houdt machines beter schoon

Berg Hortimotive, specialist in intern transport, introduceert op de GreenTech Amsterdam een nieuw product: Surface Coating. De coating die op nieuwe machines van Berg Hortimotive wordt aangebracht, vermindert vuilaanhechting op machines. Dit bespaart niet alleen arbeid, maar houdt de machines ook beter schoon.

Machines in de kas worden tijdens het teeltseizoen behoorlijk vuil. Het gaat hierbij met name om het aanhechten van plantsappen wanneer de machines tussen het gewas door rijden tijdens gewaswerkzaamheden als dieven en draaien. “Wanneer een machine wordt voorzien van Surface Coating vormt er zich een gladde laag op het frame, waar het vuil minder snel aan hecht. Dit voorkomt verspreiding van plantsappen via de machines. Het bevordert ook de algehele hygiëne in de kas en het komt de teelt ten goede”, aldus Steven Timmers, Product Manager Berg Hortimotive.  
 
Schoonmaken fluitje van een cent
Bovendien zorgt de coating ervoor dat reiniging van de machine makkelijker en sneller gaat, wat ook nog eens een mooie tijdsbesparing oplevert. “Het schoonmaken van de gecoate machines met het juiste schoonmaakmiddel is een fluitje van een cent. Je hoeft amper kracht te zetten en de hogedrukspuit komt er al helemaal niet meer aan te pas”, aldus Timmers.
 
Uitvoerig in de praktijk getest
De unieke Surface Coating is uitvoerig getest bij telers in de praktijk en de resultaten zijn veelbelovend. Berg Hortimotive  is op dit moment de enige in de sector die deze Surface Coating als optie op een deel van haar portfolio aanbiedt. Bas Brinkman, Technical Director Berg Hortimotive: “We zijn blij dat we de Surface Coating als optie kunnen aanbieden en hopen telers op deze manier verder te ontzorgen en het maximale uit hun bedrijfsvoering te halen”.
 
Voorlopig is de Surface Coating als optie verkrijgbaar op BeNomic buisrailwagens (Star serie, Star PRO serie), BeMatic spuitrobots (Meto SW, Meto SWT en EasySpray) en de Plantalyzer. 

Bekijk hier een promovideo:

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v