Montera helpt Luiten aan nieuwe installaties

Montera helpt Luiten aan nieuwe installaties

Een mooi project voor Montera Techniek. In de nieuwbouw van Luiten Kwekerij in Pijnacker, een ervaren leverancier van mediterrane kuip- en terrasplanten, heeft het team onlangs een uitgebreid pakket aan water- en elektrotechnische installaties gerealiseerd. De nieuwbouw heeft een oppervlakte van ruim 5 hectare en is bestemd voor de teelt van hun mediterrane planten.

Luiten Kwekerij is al meer dan 50 jaar een plek waar klanten een divers assortiment aan mediterrane planten kunnen vinden. Hun planten zijn zorgvuldig geselecteerd uit Zuid-Europa en worden met liefde geacclimatiseerd in de kwekerij in Pijnacker. Van Olijfbomen tot Palmen, en van Citrussen tot Yucca's; het is een tropisch en kleurrijk geheel!

Uitgebreide watertechnische ruimte
De nieuwe locatie beschikt over een uitgebreide watertechnische ruimte. Deze ruimte zorgt ervoor dat alle planten de juiste hoeveelheid water krijgen. Dit wordt mede geregeld dankzij de eb- en vloedvloeren, die zich over de gehele oppervlakte van deze kas bevinden. Daarnaast bevat de kas ook een beregeningsinstallatie en padgietinstallatie. Het restwater wordt vervolgens netjes opgevangen. En dubbel gefilterd. Zo wordt zelfs het kleinste beetje vuil uit het water gefilterd.

Elektrotechnische installaties
Elektriciteit is de basis voor de voeding en besturing van de diverse systemen. Daarom zijn de elektrotechnische installaties meer dan belangrijk. Naast de watertechnische ruimte bevindt zich achter een grote schuifdeur het ketelhuis, waarin diverse installaties zijn ondergebracht, waarvan vele van derden zijn en door ons elektrisch zijn aangesloten. In de kas bevinden zich installaties als ventilatie- en schermmotoren.

Zonder licht kom je ook niet ver. Daarom is de bedrijfsruimte, waterruimte en het ketelhuis voorzien van (nood)verlichting. Ook zijn aan de buitenzijde de laaddoks en overhead deuren voorzien van buitenverlichting. Boven de teeltvloeren is de werkverlichting apart schakelbaar zodat tijdens de donkere dagen toch kan worden doorgewerkt. Verschillende toegangsdeuren zijn uitgerust met toegangscontrole die door middel van een toegangscode of tag kan worden geopend.

Computersysteem
Voor de aansturing van alle water- en elektrotechnische installaties is een computersysteem geleverd. De Ridder MultiMa om precies te zijn. Deze wordt bediend met de besturingssoftware genaamd Synopta. Via een dashboard wordt alles bijgehouden. Voor dit alles zijn diverse sensoren en meetkasten geïnstalleerd. Het Meteo Pro weerstation is er één van, en staat op het dak. Het is een essentieel onderdeel om tijdig maatregelen te nemen tegen extreme weersomstandigheden.

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v