Minder handmatig werk Maelor Forest Nurseries

Minder handmatig werk Maelor Forest Nurseries

Door de turnkey miniplug faciliteit van Bosman Van Zaal wordt het handmatig werk bij het telen van 25 miljoen Sitka Spruce zaailingen bij Maelor Forest Nurseries aanzienlijk verminderd.

Maelor Forest Nurseries teelt hun 25 miljoen Sitka Spruce zaailingen in de miniplug faciliteit in Wrexham, VK, die gebouwd is als een turnkey project door Bosman Van Zaal. "Onze miniplug faciliteit bestaat uit drie elementen, namelijk een zaailijn, een overdekt groeigebied en een buitenruimte voor het afharden van de zaailingen. Alle drie de elementen zijn verbonden door een roller-banksysteem, wat het handmatig werk met trays aanzienlijk vermindert", zegt Maelor Forest Nurseries.

"Onze miniplug faciliteit zal niet alleen zorgen voor een continue en stabiele levering van boomkwekerijproducten, maar ook de kwaliteit en veerkracht tegen de effecten van klimaatverandering verbeteren", vervolgen ze. Het zaaien begon begin juni 2022, met een miljoen zaden gezaaid in de eerste twee dagen. De tweede zaai-campagne zag meer dan 12 miljoen zaden gezaaid tegen eind juni - deze zijn goed ontkiemd en groeiden verder in de zomer en werden afgelopen herfst in het veld geplant. De zaailingen zullen nog een jaar groeien voordat ze in de winter van 2023/24 aan klanten worden geleverd.

Turnkey foliekas inclusief installaties
Het project omvat een folie overdekte Venlo-type multispangebouw van 25.446 m²; een werkgebied; irrigatie- en elektrische installaties; meer dan 2.000 containers met transportsystemen; een Viscon zaailijn en plug fixers; een BCC meng- en vullijn; en Urbinati en BCC spuitbomen. BCC leverde ook een traywasser.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v