Meteor Systems nieuwe partner Tomatoworld

Meteor Systems nieuwe partner Tomatoworld

De kas bij Tomatoworld wordt dit jaar met een volledig nieuw teeltsysteem ingericht. De goten worden geleverd door de nieuwe partner Meteor Systems. Eind 2022 tekende Peter Lexmond, commercieel directeur Meteor Systems het partnercontract met Tomatoworld, waar bezoekers een indruk krijgen van de grote waarde van de Nederlandse glastuinbouw.

Kennis en innovaties kunnen bijdragen aan oplossingen voor het wereldwijde wereldvoedselvraagstuk en partners zijn daarbij heel belangrijk voor Tomatoworld. Niet alleen voor een financiële ondersteuning maar ook omdat partners hun kennis en de nieuwste ontwikkelingen met de binnen- en buitenlandse bezoekers kunnen delen.

In de kas van Tomatoworld zijn de nieuwste goten en irrigatiesysteem van Meteor Systems geïnstalleerd.  Het partnerschap met Tomatoworld biedt Meteor Systems de mogelijkheid meer in de praktijk te testen en met klanten Tomatoworld te bezoeken om alle high-tech oplossingen van hunzelf en de andere partners in de praktijk te kunnen laten zien.

Meteor Systems produceert en distribueert wereldwijd complete teeltsystemen voor de (glas)tuinbouw. Onder meer teeltsystemen, irrigatie, buisrailsteunen, lange liggers, DFT, stellingteelt en fruitoverkappingen. De producten van Meteor Systems worden toegepast voor de teelt van groenten, zacht fruit, snijbloemen, medicinale cannabis en bladgroenten.

Voor Meteor Systems betekent een partnerschap met Tomatoworld, de mogelijkheid om haar producten in de praktijk te testen / laten zien, in een daadwerkelijke en reële omgeving, maar ook om in contact te komen met andere partners in de glastuinbouw om kennis en ervaringen te delen.

Bij Tomatoworld worden dit jaar 35 verschillende tomatenrassen geteeld volgens de duurzame Nederlandse productiemethode. In de high tech demonstratiekas, ook wel Fieldlab genoemd, wordt de teelt aangestuurd door geavanceerde apparatuur. Om de gewasgezondheid en productie te optimaliseren wordt 24/7 data verzameld via de klimaatcomputer, sensoren en camera's. Diverse bezoekers komen jaarlijks een kijkje nemen bij Tomatoworld en de verschillende rassen proeven. Rondleidingen bij Tomatoworld zijn te boeken via tomatoworld.nl.

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v