HortiQ-certificaat voor Van der Valk

HortiQ-certificaat voor Van der Valk

Als 27ste bedrijf is Van der Valk Horti Systems aangesloten bij de AVAG-leden met HortiQ-certificering. Het bedrijf in Monster, onderdeel van Van der Valk Systemen, ontving het BRL-8001-certificaat voor het algemene kwaliteitsbeleid uit handen van HortiQ-voorzitter Hans van der Salm.

"We kregen steeds vaker de vraag van klanten om aan te tonen dat we alles goed hebben georganiseerd", zegt commercieel manager Rob Bekkering over de stap. Het certificaat is meteen een extra bekroning voor het 60-jarig bestaan van het bedrijf, dat wereldwijd scherminstallaties en luchtmechaniek levert.

Hoewel Van der Valk Horti Systems al langer lid is van AVAG, was de HortiQ-certificering er tot nu toe nog niet van gekomen. "Maar je ziet de klanten in de tuinbouwmarkt veranderen", zegt Rob Bekkering. "Het zijn meer internationale investeerders. Die hechten waarde aan certificering. We willen graag mee blijven doen in de markt en aan onze klanten laten zien dat we meedenken en al onze processen goed op orde hebben."

Kwaliteit is overigens al veel langer een speerpunt binnen de tuinbouwtoeleverancier uit Monster. "We hebben wel een eigen kwaliteitsmanagementsysteem, maar dat is niet aan certificering gekoppeld. Producten worden gekeurd met eigen apparatuur. Voor het behalen van het HortiQ-certificaat hebben we niet veel hoeven te veranderen. We hebben wel wat processen anders ingericht, met name in de manier waarop alles nu wordt gedocumenteerd. Daarmee hebben we zéker iets gehad aan het certificeringsproces."

80, 90% is export
Van der Valk Horti Systems staat bekend als producent en leverancier van scherminstallaties en luchtmechaniek. Daarmee is het bedrijf de enige specialist op zijn terrein. Met die producten bedient het bedrijf de tuinbouw in meer dan 20 landen. Bekkering schat dat nagenoeg alle systemen uiteindelijk over de Nederlandse grens worden geïnstalleerd. "Exacte cijfers heb ik niet omdat onze producten naar kassenbouwers gaan, maar de export zal richting de 80, 90 procent gaan."

Tweede of derde scherm
In september van dit jaar vierde het familiebedrijf het 60-jarig jubileum. Tijdens het tweedaagse jubileumevenement werden ook nieuwe productiehallen in gebruik genomen. Met Solar Systems en Techno Systems heeft Van der Valk Systemen nog twee takken. Van der Valk Horti Systems ervaart de terughoudendheid die er momenteel is in de tuinbouwmarkt. "Na corona begon het weer net lekker te lopen toen de oorlog in Oekraïne begon. Je merkt dat investeringen in kassen worden vooruitgeschoven. De omzet in luchtmechaniek blijft achter. Maar we hebben - tussen aanhalingstekens - het geluk dat telers door de energieprijzen en regelgeving worden gestimuleerd om een tweede of derde scherm te installeren."

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v