Foliekastechnologie revolutie in frambozenteelt

Foliekastechnologie revolutie in frambozenteelt

Bosman Van Zaal viert een belangrijke samenwerking met Clock House Farm, die de frambozenteelt revolutioneert. Sinds 2022 heeft de multifunctionele kas met filmdekking een cruciale rol gespeeld in het versterken van de toewijding van Clock House Farm voor duurzaamheid en geavanceerde landbouwpraktijken.

Het gebruik van geavanceerde polykassen bij Clock House Farm getuigt van hun toewijding aan innovatieve en milieuvriendelijke teelttechnieken. Oli Pascall, de visionaire algemeen directeur van Clock House Farm, getuigt: "Onze vruchten worden geteeld in geavanceerde polykassen in plaats van standaard tunnels. We gebruiken warmte die wordt onttrokken aan de rivier de Medway om een consistente temperatuur van wel 50 graden te bereiken in de kassen. Dit vertegenwoordigt een innovatieve en werkelijk hernieuwbare energiebron." Deze vooruitstrevende aanpak zorgt voor optimale groei van het vlaggenschipras dat op de boerderij wordt geteeld, de Driscoll’s Maravilla, van april tot november, en zet nieuwe normen in de industrie.

Foliekassen
De kassen met filmdekking van Bosman Van Zaal zijn essentieel voor de reis van Clock House Farm naar duurzame en hernieuwbare energiepraktijken. De met rivierverwarming verwarmde productie verlengt het groeiseizoen voor Britse bessen, wat zowel de productiviteit van de boerderij als het milieubewustzijn versterkt. Als baanbrekend bedrijf dat zich inzet voor de bevordering van landbouwpraktijken, blijft Clock House Farm verandering in de industrie inspireren. De toewijding aan het omarmen van state-of-the-art technologieën en milieuvriendelijke oplossingen plaatst het bedrijf als de ideale vooruitstrevende partner voor Bosman Van Zaal.

Duurzaam
De rijke geschiedenis van 120 jaar in de landbouw van Clock House Farm, in combinatie met hun ethische en duurzame aanpak, sluit aan bij de missie van Bosman Van Zaal om telers wereldwijd te versterken. Dankzij deze samenwerking kunnen consumenten genieten van eersteklas Britse frambozen, vakkundig geteeld in een kas met filmdekking en dus langer houdbaar.

Bosman Van Zaal is trots om deel uit te maken van het succesverhaal van Clock House Farm en bij te dragen aan de teelt van hoogwaardige, efficiënt en duurzaam geteelde vruchten voor de toonaangevende retailers in het Verenigd Koninkrijk. Samen vormen we een schonere, groenere toekomst voor de tuinbouw en leveren we uitzonderlijke producten zonder concessies te doen aan verantwoorde praktijken.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v