Leverbetrouwbaarheid garantie bij Bol Peat

Leverbetrouwbaarheid garantie bij Bol Peat

Bol Peat is internationaal toeleverancier van veenproducten, hernieuwbare grondstoffen en toeslagstoffen aan substraatfabrikanten en tuinbouwtoeleveranciers. Denk hierbij onder andere aan veenproducten, houtvezel, kokosmaterialen, boomschors, minerale grondstoffen en compost. Onlangs behaalde het bedrijf de doelstelling van 97,2% leverbetrouwbaar. Tijd om deze uitzonderlijke prestatie te vieren én toe te lichten.

"We zijn ontzettend trots op dit resultaat", aldus Rens Jacobs van Bol Peat. "Natuurlijk streven alle bedrijven en organisaties naar een stempel van leverbetrouwbaar. Het valt echter niet mee om de doelstelling die je jezelf oplegt ook te realiseren. In ieder geval niet als die doelstelling ontzettend ambitieus is en je uitdaagt op alle fronten. Dat ons systeem dus aangeeft dat meer dan 97% van de leveringen goed gaat, maakt ons supertrots."

In eigen beheer
Het gehele proces van levering wordt in eigen beheer uitgevoerd, zodat er niets aan kwaliteit wordt ingeboet en altijd op tijd wordt geleverd. Bol Peat heeft daarvoor de beschikking over eigen terminals in Europa. "Onze strategie is erop gericht dat de producten zo dicht mogelijk bij de afnemer gewonnen of geproduceerd worden, indien mogelijk. Daarvoor werken wij nauw samen met lokale specialisten op basis van onze specifieke kwaliteitseisen, die voldoen aan alle RHP-normen’, licht Jacobs toe. ‘Voor ons is leverbetrouwbaarheid is een combinatie van factoren. Denk aan die van kwaliteit, hoeveelheid en op tijd. Dat moet kloppen, allemaal."

Bijzondere rol in de markt
Bol Peat is een dochterorganisatie van Klasmann-Deilmann, maar opereert volledig onafhankelijk. Het concept is bijzonder, want de organisatie levert zowel aan vestigingen van Klasmann-Deilmann als aan diens concurrenten. "We hebben een bijzondere rol in de markt’, vervolgt Jacobs. ‘Het belang van goede en duurzaam geproduceerde grondstoffen voor de productie van potgrond en substraten gaat verder dan de bedrijfsgrenzen. Met elkaar zijn we verantwoordelijk voor een betere wereld. Door op tijd de juiste hoeveelheid van de gewenste kwaliteit te leveren, stimuleer je optimaal gebruik en voorkom je overschot." Bol Peat is RHP- en RPP-gecertificeerd, waardoor de kwaliteit en duurzaamheid van de producten worden gewaarborgd.

Supply chain
Bol Peat maakt gebruik van havens en fabrieken in Nederland, Duitsland en België, die altijd tot hun beschikking staan. Vanuit die centrale punten transporteert het bedrijf over water of over land, al naar gelang de locatie en de snelheid waarmee geleverd moet worden. Door de vrije inzet van modaliteit (vrachtenwagen, container, binnenvaartschip of zeeschip) is Bol Peat een gerenommeerde schakel in de supply chain. Het gehele traject wordt nauwkeurig door het supply-team gemonitord, om er zeker van te zijn dat het transport geen negatieve invloed kan hebben op de kwaliteit van de producten.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v