Robot Artemy oogst troscherrytomaten

Robot Artemy oogst troscherrytomaten

Artemy is de gloednieuwe oogstrobot ontwikkeld door DENSO Corporation en Certhon, en hij is klaar voor de commerciële markt. De robot is uitgerust met geavanceerde vision-technologie voor het scannen van het gewas op rijpe vruchten en het oogsten ervan. Artemy heeft een automatische padwisselfunctie, waarbij gebruik gemaakt wordt van sensor- en beeldherkenningstechnologie om paden te herkennen zodat hij naar het aangrenzende pad kan gaan. Bovendien heeft Artemy verschillende andere functies die hij zelf uitvoert, zoals het vervangen van oogstkratten en de overdracht van de kratten, waarmee de robot zwaar werk voor telers overneemt.

Artemy is uitgerust met verschillende functies die bijdragen aan het verlichten van arbeidstekorten en het verminderen van zwaar werk. Lotte van Rijn, CEO van Certhon, legt uit: “Bijvoorbeeld, de automatische padwisselfunctie stelt Artemy in staat om autonoom tussen de paden in de kas te bewegen, een langverwachte functie.” De oogstrobot werkt samen met de aanwezigen werknemers in de kas op een ongelooflijk veilige manier, onder andere doordat Artemy stopt wanneer het obstakels detecteert. Door de robot uit te rusten met een tros- en steel-detectie LED, evenals vervangbare batterijen, is het mogelijk om continu te opereren, ook onder LED-verlichting en ‘s nachts. Wanneer alle oogstkratten op Artemy vol zijn, verplaatst hij automatisch naar de kar met lege kratten en vervangt hij alle kratten in één keer, waarna het doorgaat met oogsten.

In de afgelopen jaren heeft de voedsel- en landbouwsector steeds meer te maken gehad met problemen van instabiele landbouwproductie als gevolg van klimaatverandering en een afname van de landbouwbevolking. Het is noodzakelijk om een stabiel en duurzaam landbouwproductiesysteem op te zetten met teeltmethoden die niet worden beïnvloed door het klimaat, arbeidstekorten verlichten en zwaar werk verminderen. De heer Hidehiro Yokoo, Senior Executive Officer van DENSO Corporation (Food Value Chain Business Development Division), voegt toe: “DENSO's expertise op het gebied van mobiliteit en productie, waaronder beeldherkenning, veilig rijden en robotica, is geïntegreerd in alle functies van Artemy, van het automatisch oogsten van troscherrytomaten tot de automatische rijbaanwisselingen. In de toekomst zal DENSO zijn technologie blijven combineren met de teeltkennis en tuinbouwtechnologie van Certhon om de stabiele productie te bereiken waar DENSO en Certhon wereldwijd naar streven, waardoor 'Growing anything, anywhere. For everyone.' mogelijk wordt.”

Het is zowel de missie van DENSO als Certhon om bij te dragen aan de realisatie van duurzame landbouw wereldwijd. Gestart met Artemy, streven ze ernaar dit te blijven doen om productiviteitsverhogende oplossingen te ontwikkelen die meerdere variëteiten aankunnen en andere taken in de kassen kunnen overnemen.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn om deze significante vooruitgang in robotisering te zien; Artemy wordt getoond aan het publiek op GreenTech Amsterdam.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v