'Vooruitzichten zorgelijk'

'Vooruitzichten zorgelijk'

Wereldwijd is de tuinbouwsector aan verandering onderhevig, elk land of regio kent zo zijn eigen uitdagingen. Als 'global specialist' is Royal Brinkman in de meest belangrijke tuinbouwgebieden aanwezig en/of actief. "Met 13 buitenlandse vestigingen en export naar bijna 100 landen schaken we op vele borden tegelijkertijd. Altijd met het doel bij te dragen aan het resultaat van de teler. Hoe kan de teler constant verbeteren en het beste uit zijn teelt halen? Door deze focus kunnen we onze groeiambities blijven waarmaken en zijn we minder kwetsbaar als de omstandigheden in een gebied (tijdelijk) tegenzitten."

Dat laat het bedrijf op LinkedIn weten in een oproep aan de politiek om de glastuinbouw meer ondersteuning te bieden. "Het jaar 2022 is in vele opzichten zeer bijzonder. Voor de Royal Brinkman Groep in z’n geheel zal het eindresultaat waarschijnlijk in lijn liggen met de verwachtingen. Echter voor onze thuismarkt (Nederland, België en Duitsland) is het vooruitzicht voor de komende periode zorgelijk. Nauwelijks bekomen van de gevolgen van de coronapandemie ervaren we nu de impact van de oorlog in Oekraïne in onze sector. Gelukkig was de situatie, tot voor de oorlog in Oekraïne, voor de meeste tuinbouwbedrijven nog te overzien. Het effect van kostenstijgingen, de energiecrisis en het dalende consumentenvertrouwen worden voor de Nederlandse tuinbouwketen wel steeds meer voelbaar en geven veel onzekerheid. De ontoereikende maatregelen van de overheid, de onzekere prijsvorming van de producten, het personeelstekort en de arbeidskostenontwikkeling komen daar nog bij."

Royal Brinkman laat weten de weerbaarheid, flexibiliteit en samenwerkingsbereidheid van alle ondernemers in de tuinbouwketen te bewonderen. "Dat geeft vertrouwen. Er ligt een behoorlijke uitdaging waar alle betrokkenen de krachten moeten bundelen. Zonder de kas is er ook geen keten meer. Geen keten betekent geen voedsel of bloemen; van toeleveranciers tot vervoerders. Vanuit Royal Brinkman doen we er alles aan om de tuinbouw draaiende te houden en de telers te ondersteunen. Het kunnen voorzien van de benodigde teeltmaterialen, systemen en kennis staat daarin centraal."

Bron:

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Luister terug! Belangrijke tuinbouw podcasts!