10.000ste lid voor BBB

10.000ste lid voor BBB

“En weer bereikt BBB een mijlpaal,” zo stelt Erik Stegink, de trotse voorzitter van BBB (BoerBurgerBeweging) vast. “Afgelopen zondag, 23 oktober 2022, mochten we het 10.000ste lid verwelkomen.”

BBB maakt een stormachtige groei door. Medio juni 2022 stond de teller op drieduizend BBB-leden; nog geen half jaar later is dit ledenaantal meer dan verdrievoudigd naar het indrukwekkende aantal van 10.000 leden. En de ledenaanwas gaat onverminderd door onder boeren én burgers.
 
Stegink: “Uiteraard heeft de maatschappelijke onvrede over de stikstofplannen bijgedragen aan deze sterke groei. Opvallend hierbij is dat er zich veel nieuwe leden aanmelden die voorheen niet politiek actief waren. Op het platteland heerst een sterk en overtuigd gevoel dat BBB in staat wordt geacht Nederland Boer-Burger-Beter te maken. Dit reikt veel verder dan alleen het stikstofdossier, maar omvat een totaalvisie op de ruimtelijke ontwikkeling van Nederland in de breedste zin van het woord.”

Ook fractie-voorzitter Caroline van der Plas is verheugd over de groei die BBB doormaakt: “We spreken de taal van de mensen en dat spreekt aan, duidelijk en nuchter. Het benoemen van zaken die in Den Haag als 'klein zeer' worden gezien, maar in het land als 'grote pijn' ervaren worden, wordt herkend door steeds meer mensen op het platteland en in de stad.”

Vrijdag 21 oktober jl. maakte BBB bekend dat ze in alle 12 provincies gaat deelnemen aan de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen die woensdag 15 maart 2023 plaatsvinden. In iedere provincie staan tientallen aspirant-kandidaten te trappelen om de stem van en voor het platteland in de provincies te laten horen.
 
Stegink: “Leden voelen zich thuis bij BBB, zo blijkt nadrukkelijk tijdens informele ledenbijeenkomsten en eerdere algemene ledenvergaderingen. Op de extra algemene ledenvergadering van zaterdag 12 november zal het 10.000ste lid in het zonnetje gezet worden. Ook BBB-leden van het eerste uur maken kans op een passende attentie. We hebben dit immers met elkaar, samen, bereikt.”
 
Tijdens de algemene ledenvergadering op 12 november presenteert BBB de lijsttrekkers en kandidatenlijsten voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v