Training Teeltexpert gaat van start op 17 januari

Training Teeltexpert gaat van start op 17 januari

Inholland Academy verzorgd 17 januari de training Teeltexpert. Deze training is de laatste van de doorlopende leerlijn, die gezamenlijk is ontwikkeld met Lentiz Cursus & Consult.

De start van deze leerlijn is op mbo-niveau met Teeltspecialist Assistent, (Nederlands/Pools). Gevolgd door de training Teeltspecialist Gevorderd, en daarna de hbo training Teeltexpert. "Doordat onze docenten intensief samenwerken, weten wij invulling te geven aan actuele thema’s binnen het teeltvak. Hierdoor kunnen onze deelnemers de kennis direct toepassen in de praktijk, in het eigen gewas", aldus opleidingsadviseur Martijn Haas.

De training Teeltexpert bestaat uit 4 blokken namelijk:

  • Blok 1 Biologie in de praktijk
  • Blok 2 Teelt
  • Blok 3 Klimaat en Energie
  • Blok 4 Innovatie en techniek

"Deze blokken kunnen ook los van elkaar gevolgd worden. Voor de toelating vragen wij om een mbo-niveau 4 diploma (of vergelijkbaar). Praktijkervaring vinden wij ook heel belangrijk.
De afgelopen jaren hebben wij de vraag naar teeltkennis verder zien toenemen. We hebben dan ook al veel telers in deze specifiek glastuinbouwtraining mogen ontvangen. Op 17 januari gaan we weer van start met het eerste blok, deze bestaat uit 6 lessen (zowel fysiek als online). Onze docenten geven op een praktijkgerichte manier les en sluiten af met een toets. Na het behalen van de toets ontvang je een certificaat. Heb je alle blokken afgerond dan krijg je een overall certificaat."
 
Zowel de training Teeltspecialist als Teeltexpert zijn de perfecte manier om de teeltkennis op het bedrijf op niveau te houden, geeft Haas aan. De fysieke lessen (Teeltexpert) vinden plaats in Den Haag. Via de cao-glastuinbouw kan men subsidie verkrijgen. Begin het nieuwe jaar goed en schrijf je hier snel in. Mocht je vragen hebben of een maatwerk programma wensen? Neem dan contact op met Martijn Haas via martijn.haas@inholland.nl of tel. 06-11127371.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v