Leven Lang Ontwikkelen bij Duijvestijn Tomaten

Leven Lang Ontwikkelen bij Duijvestijn Tomaten

Gewoon mee beginnen en leren van elkaars ervaringen. Dat is het motto van Glastuinbouw Nederland als het gaat om een Leven Lang Ontwikkelen. Duijvestijn Tomaten brengt dat al in praktijk, zo leert een gesprek met Kim Oosterom (links op de foto) en Miranda van Beek, respectievelijk projectmanager en HR-manager bij Duijvestijn. Kim was vanaf het begin betrokken bij het SLIM-project ‘Naar een lerende omgeving voor een Leven Lang Ontwikkelen’.

Duijvestijn ging binnen deze pilot aan de slag met het thema leiderschap en leidinggeven, vanuit het besef dat zo’n lerende omgeving begint bij een andere manier van mensen aansturen en stimuleren. En bij leiderschap gericht op ontwikkeling, dus van taakgericht naar persoonsgericht.

Het levende bewijs
Kim is zelf het levende bewijs van die bedrijfsvisie. In 2021 begon ze als locatiemanager en sinds  januari 2023 is ze projectmanager. Ze zet haar tanden graag in iets nieuws. Na de opleiding Tuinbouw en Agribusiness op Hogeschool Inholland deed ze een verkorte opleiding HBO Management. “Omdat ik graag wilde sparren met gelijkgestemden ben ik bij Horti Heroes ook nog een traject voor future leadership aan het volgen. Ik ben gewoon altijd al nieuwsgierig geweest.” Dergelijke koplopers heb je nodig om een cultuurverandering in gang te zetten. Kim realiseert zich terdege dat niet iedereen even happig is op veranderingen. “Sommigen hebben wat meer tijd nodig, anderen vinden het wel goed zo. Ook daar moet je respect voor hebben én dus rekening mee houden.”

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v