'Kleur op wangen sector'

'Kleur op wangen sector'

Tuinbouwondernemers, onderwijs, onderzoek én overheid profiteren allemaal van het ontwikkelprogramma waarvoor Greenport West-Holland vorige week een miljoenensubsidie toegekend kreeg vanuit het Nationaal Groeifonds. Dat zegt Fabian van der Horst, directeur bij Inholland Delft in KAS Magazine. Hij verwacht dat de tuinbouw zich in de toekomst beter kan profileren.

“Iedereen investeert erin en iedereen krijgt er ook iets voor terug. Ondernemers staan voor grote maatschappelijke uitdagingen en die ontwikkelingen gaan razendsnel. Bovendien neemt de krapte op de arbeidsmarkt alleen maar verder toe. Door relevantere opleidingen te bieden en samen na te denken over innovaties en oplossingen, kunnen we de sector vitaal houden en direct ook het imago van de tuinbouw verbeteren. Want de Greenport is meer dan een verzameling kassen. Het is een hele aantrekkelijke sector waarin je kunt meewerken aan het zoeken van oplossingen voor de uitdagingen van de toekomst. Maatschappelijke uitdagingen die ons allemaal aangaan. Ik geloof erin dat dit programma de sector als geheel naar een nóg hoger niveau brengt en nóg professioneler maakt en daarmee ook wat meer kleur op de wangen geeft. Zodat de tuinbouw zich in de toekomst sterker kan positioneren en jonge professionals meer zal aanspreken.”

Ondernemers zijn volgens Van der Horst ‘de enige soort op aarde’ die praten naar doen kunnen brengen, zegt hij gekscherend. “Zij zijn meesters in slagkracht, verandervermogen en executiekracht. Die elementen zullen straks ook een versnellende werking hebben op de andere partijen binnen deze krachtenbundeling. Onderwijs, overheid en onderzoek staan minder bekend om hun executiekracht en snelheid, maar hebben weer andere vaardigheden. Zij hebben weer de kennis en de capaciteiten om de dromen van ondernemers mogelijk te maken. Je hebt elkaar dus nodig en gaat nu elkaars supertalenten gebruiken. Ik vind deze krachtenbundeling daarom echt een gouden formule om elkaar te versterken.”

Lees het volledige interview in KAS Magazine nummer 2 van 2023.

(Foto: KAS Magazine)

Bron: KAS Magazine

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v