15 Directeuren in spé

15 Directeuren in spé

15 studenten ofwel directeuren in spé gaan aan de slag gegaan bij 15 top ondernemers in de Food & Flower industry. Op één dag krijgen zij de kans om achter alle ins en outs te komen van het dagelijkse werk van een Directeur en daarmee de dynamiek van de Food & Flower Industry te ervaren. Daarnaast gaan zij met een uitdagende adviesopdracht onbevooroordeeld hun advies geven over een vraagstuk dat speelt in de organisatie.

Verspreid over komende week gaan de hbo/wo studenten aan de slag bij de verschillende bedrijven in Nederland.  Meer dan 50 studenten hebben zich voor dit event aangemeld. In totaal zijn er vijf dames en tien heren geselecteerd. De aanmeldingen komen uit alle hoeken van Nederland en ook met verschillende studie-achtergronden van werktuigbouwkunde, creative business tot milieukunde en toegepaste biologie Kortom: veel variatie en allen nieuwsgierig naar wat de sector te bieden heeft.

Deelnemers
Deelnemende bedrijven uit verschillende regio’s zijn: The Floral Connection (DFG), Syngenta, Glastuinbouw Nederland, Royal FloraHolland, De Groot en Slot, ABC Logistics, Koppert Cress, Scelta Inside, KP Holland, Gipmans, BioVerbeek, LG Flowers, WPS, FM Groep en RijkZwaan.

Initiatiefnemers
Directeur voor 1 dag is een initiatief van HortiHeroes, Glastuinbouw Nederland, Groenten en Fruit Groothandelsfonds en SeedValley en wordt o.a. financieel mede mogelijk gemaakt door het Colland Fonds. Dit initiatief is genomen om hbo en wo studenten te enthousiasmeren voor een carrière in de food & flower industry. “De behoefte aan talent in de sector is groot en er is nog steeds veel onbekendheid voor onze sector”, aldus initiatiefnemer Lenny Dijkshoorn. “Het is een taak van ons als sector om daar met z’n allen een positieve bijdrage aan te leveren.”

HortiHeroes is het platform voor innovatie en startups in de Food & Flower industry. Haar programma’s en activiteiten zijn gericht op het aantrekken, verbinden en ontwikkelen van talent (studenten, startups en ondernemende (young) professionals) met vernieuwingsdrang. Om innovatie aan te jagen, bedrijven te laten groeien en bij te dragen aan een leefbare, gezonde en hongervrije wereld.

 

Bron:

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Luister terug! Belangrijke tuinbouw podcasts!