PanAmerican Seed steunt aanpak slechtziendheid

PanAmerican Seed steunt aanpak slechtziendheid

PanAmerican Seed kondigt met trots aan dat het donatiebedrag voor goede doelen in 2022 tot meer dan 81.000 US-dollar is gestegen, dankzij de opbrengst van de wereldwijde zaadverkoop van Beacon Impatiens dit jaar. De donatie is aangeboden aan twee organisaties die waardevol werk leveren in de strijd tegen slechtziendheid en maculadegeneratie, een ziekte die wereldwijd miljoenen mensen treft. Het Spectrios Institute for Low Vision in Wheaton, Illinois (VS) en The Macular Society (Verenigd Koninkrijk) ontvingen elk een royale cheque namens PanAmerican Seed en Beacon Impatiens.

Slechtziendheid staat voor het verlies van gezichtsvermogen en dit verlies kan niet worden gecorrigeerd door lenzen of op chirurgische wijze. Hoewel het niet noodzakelijk blindheid is, omdat beperkt zicht kan blijven bestaan, kan de visuele beperking leiden tot blinde vlekken, slecht nachtzicht en vertroebeling.

Zowel Spectrios als The Macular Society ondersteunen mensen om hun visuele mogelijkheden en zelfredzaamheid te optimaliseren door het gebruik van technologie, aanbevolen hulpmiddelen en revalidatie. Het onderwerp werd onder de aandacht gebracht door een werknemer van PanAmerican Seed, die zelf te maken heeft met slechtziendheid.

"Met de opbrengst van de Beacon® Impatiens-verkoop ondersteunen en belichten we minder bekende goede doelen. Het is geweldig om te zien dat tuinders wereldwijd bijdragen aan deze jaarlijkse donatie," zegt Sarah Makiejus, marketingmanager van PanAmerican Seed. "We vinden het een eer om waardevolle organisaties zoals Spectrios en The Macular Society te steunen, omdat ze bewustzijn stimuleren en mensen ondersteunen die hulp kunnen gebruiken."

Dr. R. Tracy Williams, directeur van Spectrios: "We hadden onlangs een patiënt bij ons die zijn bedrijf verkocht had, met pensioen was gegaan en dacht dat zijn leven voorbij was. Toen hij vertrok, wilde hij dat hij eerder gekomen was, omdat we hem konden helpen weer aan het werk te gaan en dingen te doen die hij graag deed. Dit soort verhalen horen we dagelijks. Deze donatie helpt mensen met slechtziendheid een volwaardig, onafhankelijk en productief leven te leiden en ons om onze programma's betaalbaar, duurzaam en toegankelijk te houden."

"We zijn PanAmerican Seed erg dankbaar voor deze gulle donatie, die echt een verschil maakt in de levens van mensen met maculadegeneratie," zegt Cathy Yelf, CEO van The Macular Society. "Maculadegeneratie is de belangrijkste oorzaak van verlies van gezichtsvermogen in de ontwikkelde wereld en heeft een verwoestende impact op mensenlevens. Mensen kunnen vaak niet meer wat voor velen vanzelfsprekend is, zoals lezen, tv kijken of zelfs gezichten herkennen van familieleden en beste vrienden. Met dit soort donaties kunnen we vitale steun blijven geven aan mensen die dit treft, en tevens baanbrekende onderzoeken financieren om maculadegeneratie voorgoed de wereld uit te helpen."

Impatiens walleriana Beacon is een serie met een bewezen hoge resistentie tegen valse meeldauw bij Impatiens, die schaduwrijke plaatsen in tuinen opvrolijkt met bloeiende kleuren. Als onderdeel van een breed opgezette campagne om minder bekende liefdadigheidsorganisaties in de schijnwerpers te zetten, heeft PanAmerican Seed zich ertoe verbonden om elk jaar een percentage van de wereldwijde zaadverkoop te doneren aan een goed doel. Binnenkort wordt een nieuw goed doel bekendgemaakt voor het verkoopseizoen 2023. Blijf op de hoogte van deze aankondiging en ontdek hoe wij iets terugdoen voor de samenleving.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v