Adri Bom-Lemstra op BNR

Adri Bom-Lemstra op BNR

De ondertekening van het Convenant Energietransitie Glastuinbouw 2022-2030 op woensdag 30 november, was aanleiding voor BNR Nieuwsradio om voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland uitgebreid aan het woord te laten in het programma Zaken Doen. Op dinsdag 6 december werd zij – in rap tempo - geïnterviewd door presentator Thomas van Zijl. Het gesprek is terug te luisteren via onderstaande link.

In de introductie (van 6:20 tot 7:20) legt Adri Bom-Lemstra uit waarom ze dit jaar vaker naar Brussel is gegaan. “Er zijn steeds meer zaken die vanuit Brussel over de EU-landen worden uitgestrooid, maar waarvan de impact op een klein en dichtbevolkt land als Nederland groot is. Dat gaat wellicht ook de glastuinbouw ervaren, dus is het goed je in Brussel te laten zien en horen.”

Aanpassing teeltstrategie
In het hoofdgesprek (vanaf 34:10) staat het convenant en vooral de doelstelling om in 2040 fossielvrij te telen centraal. In het interview krijgt de luisteraar uitleg over de meerwaarde van de WKK en het belang daarvan voor de inzet van duurzame energiebronnen als zon en wind. Ook het hoge rendement van de WKK wordt nadrukkelijk benoemd door de voorzitter.
Adri Bom-Lemstra gaat verder onder andere in op: de fiscale maatregelen van de overheid die verduurzaming in de glastuinbouw in de weg staan, op de noodzaak van versnelling van vergunningstrajecten voor duurzame alternatieven als aardwarmte, op het borgstellingskrediet waarover de banken in gesprek zijn met de overheid, op de keerzijde van de huidige generieke steunmaatregelen van het kabinet en op het effect van aangepaste teeltstrategieën op de handelspositie van glastuinbouwbedrijven.

Luister het interview op BNR Nieuwsradio hier terug

 

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v