Klasmann-Deilmann opent nieuwe verpakkingshal

Klasmann-Deilmann opent nieuwe verpakkingshal

Onlangs heeft Klasmann-Deilmann Benelux de nieuwe verpakkingshal in gebruik genomen op hun locatie aan de Nieuwe Waterwegstraat 34 in Schiedam. De hal maakt deel uit van een totale upgrading van het fabrieksterrein, inclusief de opslag van grondstoffen, die in 2021 in gang is gezet om de efficiëntie en de verduurzaming van de productie van substraten te verhogen.

De nieuwe verpakkingshal is ingericht met twee moderne big bale persen en een innovatieve verpakkingsinstallatie voor big bags, waardoor er beduidend efficiënter gewerkt kan worden. De eerste berekeningen hebben al aangetoond dat de personeelskosten met 30% zijn gereduceerd. Daarnaast wordt er minder folie gebruikt door de aanpassing van de persen en rollerbanen en heeft de toepassing van grotere tussenbunkers de systeembetrouwbaarheid beduidend verhoogd.
 
Masterplan Schiedam
De nieuwe verpakkingshal maakt deel uit van een masterplan van Klasmann-Deilmann Benelux om de groei van de organisatie in goede banen te leiden. Een deel van de  nieuwe hal wordt gebruikt om de logistieke processen te accommoderen door middel van een laadterminal voor vrachtwagens en een rollerbaan voor de verpakte materialen naar het nieuwe aangrenzende opslagterrein. Hierdoor wordt een constante flow gecreëerd.
 
De ontwikkeling van de nieuwe hal en de daarbij behorende inrichting heeft ertoe geleid dat de processen in de bestaande hallen ook zijn aangepast, zodat die eveneens voldoen aan de eisen van het vastgestelde groeiscenario.
 
De organisatie
Klasmann-Deilmann is een wereldwijde leverancier van organische substraten, grondstoffen en Growcoon pluggen. Hun substraat experts beschikken over een grondige kennis van veenproducten en alternatieve grondstoffen. Vanwege deze expertise, de optimalisering van alle logistieke processen en de geografische spreiding van herkomsten, is het bedrijf in staat jaarrond een hoge en constante kwaliteit substraat te leveren.

Het bedrijf beschikt over eigen veenderijen in Duitsland, Ierland, Litouwen en Letland, alsmede  eigen productielocaties voor alternatieve grondstoffen in verschillende landen. In het kader van duurzaamheid worden de veenderijen na vervening teruggebracht in natuurlijke staat. Door de beschikbaarheid van een continu hoogwaardige kwaliteit van grondstoffen in eigen beheer, waaronder een groeiend aandeel alternatieve grondstoffen, zijn zij in staat om ook op langere termijn haar afnemers van de gewenste producten te voorzien.

Veenderijen van Klasmann-Deilmann zijn allemaal RPP gecertificeerd en de substraten worden geproduceerd in overeenstemming met de richtlijnen van de RHP,  ’s werelds strengste kwaliteitsnormen voor de substraatindustrie.

Bron:

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Luister terug! Belangrijke tuinbouw podcasts!