Samenwerking Van Iperen met Royal Van Zanten

Samenwerking Van Iperen met Royal Van Zanten

‘Vertrouwen’, ‘ketensamenwerking’ en ‘toekomst’ zijn de drie kernwoorden die terug blijven komen in het gesprek tussen Dik van Alphen van Royal Van Zanten en Arjan Spaans en Guido Halbersma van Van Iperen.

In de kantine van Zentoo-kweker Leen Middelburg Chrysanten wordt de samenwerking tussen beide partijen, die augustus van dit jaar van start ging, besproken. Royal Van Zanten veredelt en vermeerdert snijbloemen en potplanten. Hun chrysanten staan in de kas bij onder andere Leen Middelburg Chrysanten.

Met de samenwerking tussen Royal Van Zanten en Van Iperen denken de heren een mooie stap te zetten in de richting van het effectiever inzetten van gewasbescherming door de gehele keten heen. “Als we weten wanneer bepaalde problemen ontstaan, kunnen we deze gerichter aanpakken.”, aldus Dik van Alphen. “Hiervoor zal er een stuk vertrouwen en transparanite tussen de veredelaar en kweker moeten zijn. De samenwerking met van Iperen gaat hier zeker bij helpen.” Doordat de specialisten van Van Iperen bij zowel de veredelaar als de kweker komen, volgen zij het gehele proces van begin tot eind. “Door dit met elkaar te analyseren kunnen wij  komen tot een betrouwbare, efficiënte en toekomstbestendige gewasbescherming.”

Volgens de heren blijft het daar niet bij. Arjan Spaans vertelt: “We gaan ook steeds meer kijken naar de  CO2 afdruk van een product. Om die te kunnen berekenen moet je alle stappen goed in beeld hebben in de keten. Vertrouwen in elkaar is daarbij van groot belang. We kijken met veel plezier en vertrouwen uit naar het vervolg van deze samenwerking."

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v