Ledenraad RFH stemt in met nieuwe tarieven 2024

Ledenraad RFH stemt in met nieuwe tarieven 2024

De Ledenraad van Royal FloraHolland heeft donderdag 7 december de tarieven 2024 voor leden goedgekeurd. In het voorstel voor leden van de directie van Royal FloraHolland is de input en feedback vanuit de Ledenraad en de Financiële Commissie verwerkt. De directie besluit over de tarieven die gelden voor niet-leden (aanvoerders). Eind september werd een vooraankondiging gestuurd over de voorgenomen tariefverhogingen voor leden, zodat zij al konden anticiperen.

"De afgelopen jaren bleven onze tariefverhogingen achter bij de stijging van onze kosten en de inflatie. De kosten van Royal FloraHolland zijn de afgelopen twee jaren snel toegenomen, meer dan de opbrengsten. Met inflatie, CAO-afspraken en een hogere energierekening als de belangrijkste oorzaken."

Kostenbeheersing van belang
"Natuurlijk sturen we continu op kostenbesparingen en het voorkomen van kostenverhogingen. Daarom voeren we al langer grootschalige, concrete maatregelen door in onze organisatie met oog op kostenbeheersing. De uitvoering daarvan kost tijd. We hebben in onze begroting voor 2024 diverse concrete doelstellingen opgenomen voor kostenbeheersing."

Noodzaak tot investeren
"Onze investeringen nemen toe in Floriday en in digitalisering om internationaal hét toonaangevende digitale sierteeltplatform te worden. Daarnaast investeren we ook in verduurzaming en de ontwikkeling en het onderhoud van vastgoed. Uiteindelijk hebben de coöperatie en de sector als geheel voordeel bij de noodzakelijke investeringen die wij nu doen in Floriday, onze IT-systemen, -processen en vastgoed."

Bekijk hier de tarieven 2024

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v