Pieter Wijnen: 'Kennis delen en risico’s elimineren'

Pieter Wijnen: 'Kennis delen en risico’s elimineren'

Pieter Wijnen vormt samen met Koen Saris en Ton Smeets de directie van het 50 ha grote paprika- en komkommerbedrijf Wijnen Square Crops, met locaties in Egchel en Grubbenvorst. In april 2022 werd het familiebedrijf de winnaar van de prestigieuze Tuinbouw Ondernemersprijs. Een erkenning voor 25 jaar gepassioneerd ondernemerschap als directeur van het bedrijf dat zijn ouders in 1978 hebben gestart. Daar is Pieter Wijnen met recht trots op. In het kader van de ‘Week van de Ondernemer’ gaat hij in op de belangrijkste kenmerken van zijn bedrijf. Uiteraard mag zijn visie op de actualiteit niet ontbreken, aldus Glastuinbouw Nederland.

“Ik ben wie ik ben”, antwoordt de teler op de vraag wat zijn manier van ondernemen kenmerkt. “Publiciteit zoeken is niet mijn hobby, maar door het winnen van de Tuinbouw Ondernemersprijs zijn we als bedrijf wel toegankelijker geworden. Die spin-off is ook positief voor de omgeving. Het laat zien dat we niet zomaar een tuinbouwbedrijf zijn.”

Innovatief, marktgericht, duurzaam, flexibel en veerkrachtig, zijn enkele kenmerken die de jury aan Wijnen verbindt. Ook het personeelsbeleid, met onder andere eigen huisvesting voor de internationale werknemers, wordt geroemd. “We hebben flink aan de weg getimmerd de afgelopen jaren, onder andere qua schaalgrootte. We hebben een modern bedrijf waarin ketenverkorting en verduurzaming hoge prioriteit hebben.”

Lees hier verder

(Foto: https://www.tuinbouwondernemersprijs.nl/)

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Luister terug! Belangrijke tuinbouw podcasts!