Mehlam Moiz, directeur UNS Farms in Dubai

Mehlam Moiz, directeur UNS Farms in Dubai

In het hart van de stad Dubai, waar felle lichten omgeven zijn door een woestijnbries, belichaamt UNS Farms de evolutie van de tuinbouw. Als een van de grootste vertical farms in het Midden-Oosten, is dit bedrijf zoveel meer dan alleen de groente die er groeit. Mehlam Moiz, directeur bij UNS Farms, vertelt aan Priva over het rijke verleden van de kwekerij, de kernwaarden en de essentie van hun innovatieve aanpak.

UNS Farms kent een familiegeschiedenis van meer dan 50 jaar. Het bedrijf werd opgericht door Mehlam's grootvader. De naam is niet zomaar gekozen. UNS Farms is afgeleid van het Arabische woord 'uns', wat 'uit het hart' betekent. Dit vat de essentie van hun ethos samen - toegewijde productie van hoogwaardige producten rijk aan voedingswaarde, transparantie en verbinding tussen consument en teler.

Terwijl Mehlam ons rondleidt in de vertical farms, laat hij ons kennismaken met de UNS Buzz Buttons. Deze fascinerende gele bloemen kenden we nog niet en bezorgden ons een verrassing. Buzz Buttons worden vaak ook Sechuan Buttons genoemd, legt Mehlam uit. Het zijn karakteristieke, eetbare bloemen, geroemd om hun buitengewone smaakexplosie, passend bij verschillende gerechten. Tijdens het proeven voelen we een bijzondere en onverwachte sensatie in onze mond. De knoppen produceren een tintelend en verdovend gevoel, iets wat we nog nooit eerder hadden ervaren. Mehlam barst in lachen uit als hij onze verbaasde reacties ziet en we zien er samen de humor van in.

Als kind wilde Mehlam al weten waar zijn voedsel vandaan kwam. Deze nieuwsgierigheid ontwikkelde zich tot een missie voor UNS Farms om een einde te maken aan de afhankelijkheid van voedselimport, en een transparant businessmodel op te zetten waarbij de consument de teler kent die hun voedsel produceert. UNS Farms teelt met trots meer dan 100 producten waaronder diverse groenten, microgroenten, eetbare bloemen, exotische kruiden en medicinale gewassen. Elk product dient een specifiek doel, bedient verschillende markten en kent verschillende culinaire ervaringen. Mehlam's trots komt tot uiting wanneer hij vertelt over de eetbare bloemen die gewild zijn bij topkoks in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en het Midden-Oosten. Die maken er prachtige gerechten van. Voor UNS Farms zijn transparantie en lokale verbondenheid belangrijk, legt Mehlam uit.

Lees verder

Bron: Priva

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v