Royal Brinkman zet lokale organisatie op in China

Royal Brinkman zet lokale organisatie op in China

Om het algemene credo ‘Local-for-Local’ verder inhoud te geven, wordt door Royal Brinkman momenteel een lokale, Chinese organisatie in Shanghai opgezet. Met de totstandkoming van Royal Brinkman China is de internationale tuinbouwtoeleverancier nu in dertien vestigingslanden lokaal vertegenwoordigd. De intensivering van buitenlandse activiteiten sluit aan bij de internationaliserings-ambities van Royal Brinkman.

Royal Brinkman is vanuit het hoofdkantoor in ’s-Gravenzande, Nederland al jarenlang actief in China. Met twee Chinees sprekende collega’s heeft de verkoop richting China de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. Via de Chinese website en via WeChat heeft Royal Brinkman haar naamsbekendheid versterkt in de Chinese tuinbouwmarkt. Er is een groeiende vraag naar de producten en oplossingen van Royal Brinkman.

Groeiende vraag
Jan Schuttrups, commercieel directeur van Royal Brinkman: “De Chinese tuinbouw groeit snel en er is een groeiende vraag naar producten, kennis en specialisme. We hebben al korte lijnen met telers in China, maar om goede duurzame relaties op te bouwen, is het belangrijk om lokaal aanwezig te zijn en de taal te spreken.” Vincent van der Wilk, areamanager Royal Brinkman voor de regio Azië voegt eraan toe: “Voor ons is niet alleen verkoop naar China belangrijk. Ook voor onze afdeling inkoop wordt China een steeds belangrijker land.”

De eerste stap is gezet middels het opzetten van een entiteit (WFOE) en het aannemen van drie lokale medewerkers. Maikel Dekker is aangesteld als branchemanager en zal fysiek vanaf  januari 2023 op de locatie in Shanghai aanwezig zijn. Maikel is al zes jaar in China actief geweest en spreekt zowel vloeiend Engels, Chinees als Nederlands. De komende maanden zal het lokale verkoop- en specialistenteam en de technische service worden vergroot om telers frequenter te kunnen bezoeken en hen van advies te kunnen voorzien.

Ini een video wordt een project van Royal Brinkman in China onder de aandacht gebracht:

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v