Gouverneur ontvangt Hoogstraten Aardbeien

Gouverneur ontvangt Hoogstraten Aardbeien

Voor wie het ontgaan was; Coöperatie Hoogstraten viert deze week de start van het seizoen. Gisteren werd de symbolische eerste kist aardbeien verkocht ten voordele van de Belgische Federatie van Voedselbanken. En natuurlijk is er een kistje van de eerste heerlijke Hoogstraten aardbeien opzij gezet voor de Gouverneur van de Provincie Antwerpen, Cathy Berx.

Op donderdag 21 maart waren de Ghesellen van de Aardbei van Hoogstraten voor de 41ste keer te gast op het Antwerpse provinciehuis. Daar schonken zij de eerste primeuraardbeien van het seizoen aan provinciegouverneur Cathy Berx en de voltallige Antwerpse deputatie.

Het Hertogelijk Genootschap van de Ghesellen van de Aardbei van Hoogstraten werd opgericht op 29 april 1977. Dat gebeurde met een plechtige ceremonie, het installatiekapittel, en onder het goedkeurend oog van de toenmalig Antwerpse gouverneur Andries Kinsbergen. Sindsdien is het een jaarlijkse gewoonte dat het Genootschap de eerste aardbeien van het seizoen laat proeven aan de gouverneur en deputatie.

Dit jaar is het de 41ste keer dat de Ghesellen op het provinciehuis werden ontvangen. Gouverneur Cathy Berx, gedeputeerden Luk Lemmens, Kathleen Helsen, Jan De Haes, Mireille Colson en provinciegriffier Maarten Puls proefden er van de aardbeien die door teler Luc Krijnen dezelfde ochtend zijn geplukt. De aardbeientelers van Coöperatie Hoogstraten telen samen in totaal meer dan 30 miljoen kg aardbeien.

Griffier geridderd in de Orde van de Aardbei
Tijdens een ceremonie, het intronisatiekapittel, namen de Ghesellen Provinciegriffier Maarten Puls op als ‘Ridder in de Orde van de Aardbei’. Tot op vandaag zijn er meer dan 250 personen geridderd. Daar zitten bekende namen tussen zoals Herman Van Rompuy, Adrie van der Poel, Lieven van Gils, Chris van den Durpel en Roger van Damme.
De aardbeien zijn goedgekeurd door de gouverneur en de deputatie en bij Coöperatie Hoogstraten kijkt iedereen uit naar een vruchtbaar seizoen!

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v