Export groeit 8,5 procent

Export groeit 8,5 procent

Het volume van de goederenexport was in oktober 8,5 procent groter dan in oktober 2021, meldt het CBS. Er werden in oktober vooral meer aardolieproducten, machines en apparaten, en transportmiddelen uitgevoerd. Het volume van de goederenimport was in oktober 7,4 procent groter dan in oktober 2021.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in december minder gunstig dan in oktober.

Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in december minder gunstig dan in oktober. Dat komt vooral doordat de ontwikkeling van de reële wisselkoersen ongunstiger was. Verder was de jaar-op-jaargroei van de Duitse industriële productie kleiner. Ook was het oordeel van de Nederlandse en Europese ondernemers over hun buitenlandse orders negatiever.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v