Intra Hydropure: nóg sterker desinfecterend

Intra Hydropure: nóg sterker desinfecterend

Intra Hydrocare introduceert een verbeterde biocide voor de tuinbouw met nieuwe EU-BPR registratie. Met het product gaat Intra Hydrocare voorop in future proof growing.

Al decennialang is Intra Hydrocare wereldwijd dé standaard als het gaat om reiniging en desinfectie van irrigatiesystemen. Intra Hydrocare heeft een ijzersterke reputatie als een uiterst stabiel en veilig product met onovertroffen reinigende en desinfecterende eigenschappen op basis van waterstofperoxide. Het vormt een belangrijke pijler in de hygiënestrategie van moderne telers en tuinbouwprofessionals.

Intra Hydropure: What’s new?

  • Nog sterker desinfecterend vermogen
  • Eerste biocide met EU-BPR registratie in de glastuinbouw
  • Duurzamer en future proof
  • Intra Hydrocare wordt Intra Hydropure

Nóg sterker desinfecterend vermogen
"Ondanks dat Intra Hydrocare al jarenlang een toonaangevend desinfectiemiddel is, ontwikkelen en perfectioneren wij Intra Hydrocare continu. Echter altijd onder de voorwaarde dat dit nooit ten kosten gaat van de unieke basiseigenschappen; ultra-stabiliteit, veiligheid en niet-corrosief. Intra Hydrocare is een unieke blend van H202, zilverchelaat en α-hydrox. De samenstelling is nog krachtiger geworden door ons speciale zilverchelaat te verfijnen en door het verhogen van onze α-Hydrox."

Gemicroniseerd zilver, verbeterde werking
Intra Hydrocare bevat gechelateerd zilver. Dit belangrijke component is noodzakelijk om waterstofperoxide ultra-stabiel te maken. "Bij Intrahorti zijn we erin geslaagd het zilver te microniseren en daardoor het oppervlak voor hechting te vergroten. Hierdoor hebben we het totale zilvergehalte kunnen verlagen, waardoor er ruimte is ontstaan om het gehalte aan α-hydrox aanzienlijk te verhogen. Kracht door innovatie."

α-Hydrox
De α-hydrox-moleculen zorgen voor een specifieke ‘blend’ die het celmembraan van micro-organismen gemakkelijk kan penetreren. Hierdoor wordt deze van binnenuit onschadelijk gemaakt. "Met name voor de aanpak van schimmels, die een stevige celmembraan hebben, is dit een enorme vooruitgang. α-Hydrox heeft dus een duidelijk synergetisch effect op de bestanddelen van Intra Hydrocare en dit alles tezamen zorgt voor een nog krachtiger desinfectiemiddel."

Overheden wereldwijd stellen steeds meer eisen als het gaat om de veiligheid en toepassingen van desinfectiemiddelen. Producten die geen toelating hebben van de overheid mogen simpelweg niet gebruikt worden. "Bij Intrahorti hechten wij veel waarde aan het verkrijgen van de juiste registraties.Biocideregistraties zijn beoordeeld volgens nieuwe Europese standaarden. Waar voorheen ieder land zijn eigen registratie en beoordelingsorgaan had. De EU is sinds kort overgegaan op een nieuw en aangescherpt registratiesysteem, geharmoniseerd voor de EU, geleid door ECHA, ook wel genoemd de BPR (European Biocidal Products Regulation)."

Intra Hydrocare heeft een eigen EU-BPR registratie voor gebruik in de glastuinbouw. Intra Hydrocare is hiermee uniek omdat het niet gebaseerd is op een afgeleide industriële peroxide. Het gebruik van biociden is aan strenge regels gebonden. Het is verboden om middelen te gebruiken die niet voldoen aan de wetgeving. Wanneer er geteeld wordt met of nadat er middelen zijn gebruikt die niet zijn toegelaten in het irrigatiesysteem, kunnen groenten en fruit onderhevig zijn aan recalls.

Duurzaam en veilig
Innovatie is de pijler van Intrahorti. "Wij bieden een product dat perfect past binnen het duurzaamheidsbeleid van Intrahorti, de actuele en toekomstige Europese regelgeving en bovenal onze klanten. Een krachtiger desinfectiemiddel dat beter én veiliger is voor mens, dier, milieu en het irrigatiesysteem."

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v