ICL investeert in een pilotproductielijn

ICL investeert in een pilotproductielijn

ICL heeft na jaren van onderzoek nu een pilotproductielijn in gebruik genomen. Met deze grote investering is het mogelijk de productie van succesvolle prototypen van een nieuwe Osmocote coating, op te schalen. Deze stap is essentieel om uiteindelijk tot commerciële productie te komen, gepland voor 2025/2026.

Na jaren van onderzoek en ontwikkeling heeft ICL prototypen met een sneller biologisch afbreekbare coating klaar voor een volgende stap op weg naar marktintroductie. Uitvoerige testen op proeflocaties in heel Europa hebben laten zien dat plantveiligheid en werking goed zijn. De eerste focus bij de ontwikkeling is op de werkingsduren tot 8-9 maanden en daar zijn goede resultaten bereikt.

ICL ziet de ontwikkeling van een sneller biologisch afbreekbare Osmocote coating als zeer belangrijk. De nieuwe coating moet gaan voldoen aan de eisen die in juli 2026 van kracht worden, en zal de sterke milieuvoordelen die de huidige Osmocote al heeft, verder versterken (zeer hoge efficiëntie van toegediende plantenvoeding/zeer beperkte uitspoeling). Met de pilotproductielijn kunnen grotere volumes testproduct gemaakt worden. Deze zullen ingezet worden op proeflocaties en op grotere schaal in praktijkproeven bij kwekers. Doel is om bereikte resultaten verder te valideren en prototypen door te ontwikkelen.

Over ICL Growing Solutions
ICL is wereldleider op het gebied van plantenvoeding. Alles wat we doen is gericht op één doel: planten, gewassen en gras beter laten groeien. ICL stelt zich tot doel containerboomkwekers, potplanten en perkgoedkwekers te blijven voorzien van kwalitatief hoogwaardige meststoffen die bijdragen aan een optimale, duurzame teelt en een positieve bijdrage aan de bedrijfsvoering van kwekers.

50 jaar geleden pionierden we met de eerste generatie gecoate meststoffen. Als eerste in zijn soort was het een innovatie die de wereld van de plantenvoeding zou veranderen. Ook nu blijven we innoveren en maken we gebruik van baanbrekende precisievoeding en efficiënte technologieën om duurzame, optimale groei te garanderen. Voortdurende innovaties helpen onze industrie om de impact op het milieu verder te minimaliseren en een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk te creëren. Daarom bieden wij een reeks gespecialiseerde producten aan, waaronder duurzame technologieën zoals meststoffen met gecontroleerde en trage afgifte.

Elke dag en overal ter wereld werken onze experts in het veld samen met eindgebruikers om de plantenvoeding te optimaliseren en ter plaatse advies, knowhow en expertise te bieden. Deze combinatie van technologie van wereldklasse en een nuchtere persoonlijke aanpak zijn de basis van ICL’s succes.

Wij werken hand in hand met klanten om de beste bemestingspraktijken te ontwikkelen en onze producten op de meest optimale en milieuvriendelijke manier te gebruiken.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v