Bernard Blum Award naar Biobest voor Trap-Eye

Bernard Blum Award naar Biobest voor Trap-Eye

Biobest wint met Trap-Eye de Bernard Blum Award voor het beste innovatieve product ter ondersteuning van biologische bestrijding. Het bedrijf is maar wat trots op deze erkenning voor het nieuwe geautomatiseerde vangplaten monitoringssysteem dat AI gebruikt om IPM-scouting nauwkeuriger, sneller en betaalbaarder te maken.

Arbeidsbesparing én optimalisatie van zeer nauwkeurige gegevensverzameling. Trap-Eye maakt het mogelijk. Dankzij een web-based dashboard hebben telers en Biobest-adviseurs overal en op elk moment een volledig overzicht van de plaagsituatie in de kas.

“Deze prestigieuze onderscheiding wordt toegekend door de industrie zelf en is daarom een belangrijke erkenning voor onze inspanningen op een nieuw vakgebied: Biobest als Agtech-innovator”, vertelt Sam Gui, market development manager high tech IPM bij Biobest. “Ons bedrijf startte destijds als een baanbrekende hommelproducent en groeide vervolgens uit tot innovatieve producent van biologische bestrijdingsmiddelen. We ontwikkelden voortdurend nieuwe gewasbeschermingsoplossingen om klanten te helpen bij hun duurzame groei. Deze prijs is de erkenning van Biobests volgende stap, onze bijdrage aan technologie en digitale hulpmiddelen voor de wereldwijde duurzame productie van hoogwaardige gewassen.”

Het Trap-Eye monitoringsysteem is ontwikkeld in samenwerking met PATS. De volledig geautomatiseerde apparaten werken op zonne-energie, maken foto's van vangplaten en gebruiken AI-netwerkanalyses om de meest voorkomende vliegende plagen te identificeren en te tellen, evenals nuttige insecten zoals Macrolophus. “Trap-Eye wordt een essentieel hulpmiddel bij het scouten van vangplaten in kassen en ondersteunt de digitalisering van gegevens”, vervolgt Gui. “Goede IPM-beslissingen volgen op datagedreven advies.”

“In plaats van volveldse behandelingen, kunnen telers dankzij nauwkeurige heatmaps met alle plaaghaarden, nuttigen pleksgewijs introduceren en hun IPM-prestaties aanzienlijk verbeteren. Bovendien, door plagen in een eerder stadium te bestrijden, helpt Trap-Eye telers om productieverliezen te minimaliseren en tegelijkertijd de noodzaak van chemische insecticiden te verminderen.”

“Eerder dit jaar bepaalden telers al de toewijzing van de GreenTech Innovation Award aan Trap-Eye. Nu ontvangen we ook de Bernard Blum Award. Ons baanbrekende systeem krijgt daarmee erkenning van de industrie, van de International Biocontrol Manufacturers' Association (IBMA).”

“Door Biobest stevig op de Agtech-kaart te zetten, zal het nieuwe hightech-systeem de scoutingsuren en dus de arbeidsbehoefte verminderen”, zegt Gui. “En dankzij de verbeterde nauwkeurigheid van data, verbetert ook de kwaliteit van informatie. Gecombineerd met het feit dat Trap-Eye aanzienlijk meer gegevens levert, zal toepassing van deze techniek telers ondersteunen bij betere IPM-besluitvorming. Uiteindelijk helpt Trap-Eye om de scoutingkosten te verlagen en tegelijkertijd de opbrengst en kwaliteit van de gewassen te optimaliseren. Een goed rendement op de investering, dus."

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v