BASF | Nunhems opent Tomato Experience Center

BASF | Nunhems opent Tomato Experience Center

Vandaag heeft BASF | Nunhems officieel de deuren van haar Tomato Experience Center geopend in Kwintsheul, vlak bij Den Haag. In deze kas vind je meer dan 150 ToBRFV- resistente rassen. Daarnaast kun je er terecht in de moderne vergaderfaciliteiten waar de ToBRFV-resistente tomatenrassen van het bedrijf worden gepresenteerd, om met klanten ideeën uit te wisselen over hun behoeften, de innovaties van BASF en trends op het gebied van de tomatenteelt.

Klanten en telers van over de hele wereld kunnen de verschillende tomatenrassen in de kas en in de displays ontdekken en ervaren. Hier hebben ze de mogelijkheid om zelf het gevarieerde assortiment te proeven, aan te raken, te ruiken en te snijden. De bezoekersgroepen bestaan uit onder andere vakhandelspartners, experts uit de sector, teeltadviseurs en investeerders

“De tomatenteelt is van enorm belang in de landbouwsector, omdat tomaten wereldwijd één van de belangrijkste gewassen zijn geworden. Vanaf het moment dat ToBRFV uitbrak, was BASF | Nunhems koploper bij het vinden van oplossingen om de strijd tegen dit virus te winnen. Tot op heden hebben we meer dan 25 ToBRFV-resistente rassen om oplossingen te bieden aan tomatentelers over de hele wereld”, zegt Silvia Cifre, Vice President M&S bij BASF | Nunhems. "Vandaag openen we met trots de deuren van ons Tomato Experience Center. BASF is al meer dan 50 jaar actief in de tomatenzaadsector en met dit innovatieve centrum kunnen we aantonen hoe sterk ons portfolio en onze teelttechnologie zijn ontwikkeld. In deze inspirerende omgeving kunnen we onze samenwerkingen met alle spelers binnen de waardeketen naar een hoger niveau tillen."

Naast kassen en vergadermogelijkheden biedt het Tomato Experience Center ook uitgebreide teeltgegevens, productiestatistieken, data over houdbaarheid, gewicht en meer om klanten waardevolle inzichten te bieden voor een weloverwogen besluitvorming in de rassenkeuze. Het BASF | Nunhems Tomato Esx Experience Center is gevestigd op het terrein van partner De Bakker Westland, dé tomatenproducent uit de regio en lid van de Growers United Association.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v