Aan de slag met de kracht van groente en fruit

Aan de slag met de kracht van groente en fruit

De vraag naar gezonde voeding, en daarmee de analyse van gezonde inhoudsstoffen in voeding, neemt toe. Maar hoe weet je welke handige stofjes er in een tomaat, wortel of broccoli zitten en wat voor effect deze hebben op je lichaam? Daar is nog weinig over bekend. Het topsectorproject ‘De Waarde(n) van Groenten en Fruit’ wil daar verandering in brengen. Veredelaar Takii is een van de deelnemers.

Via dit project werken bedrijven, onderzoekers en studenten met elkaar samen aan innovatieve meetmethoden om de uiteenlopende effecten van verschillende inhoudsstoffen uit groenten en fruit te meten. Daarnaast wordt onderzocht wat het effect van deze stoffen is op het menselijke lichaam.

Rogier Laurens is senior Portfolio Manager Vegetables bij veredelaar Takii Europe in De Kwakel, vlakbij Aalsmeer. Het bedrijf is een dochteronderneming van Takii & Co Ltd. Uit Japan, een van ’s werelds grootste zaadveredelaars van groenten en bloemen.

Doel van Takii Europe is het op de markt brengen van gezonde en smaakvolle groenterassen. “Veel mensen komen niet aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van minimaal 250 gram groente en 200 gram fruit per dag”, vertelt Rogier. “Als je die hoeveelheid niet haalt, krijg je dus ook te weinig fytonutriënten binnen. We vinden het belangrijk om nieuwe groenterassen te ontwikkelen die - ook al eet je er minder van dan de aanbevolen hoeveelheid - er tóch voor zorgen dat je voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. In Japan, het land van ons moederbedrijf, zijn ze al lang met deze technologie bezig. Waarom denk je dat Japanners gemiddeld zo oud worden?”

Lees hier verder

Bron: Brightlands Campus Greenport Venlo

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Luister terug! Belangrijke tuinbouw podcasts! 

Meest gelezen