Uitbreiding etiket Azatin

Uitbreiding etiket Azatin

Recent is het etiket van Azatin via een wederzijdse erkenning vanuit Italië uitgebreid, zo meldt Certis Belchim B.V. Het gebruik is nu ook toegestaan in de bedekte teelten van tomaat, aardbei (niet grondgebonden), sla (Lactuca spp.), andijvie (grondgebonden teelt), spinazie (grondgebonden teelt), rucola, aubergine en vruchtgroenten van Cucurbitaceae niet-eetbare schil (niet grondgebonden teelt).

Azatin is een biologisch insecticide op basis van de werkzame stof azadirachtine en is geformuleerd als een Emulgeerbaar concentraat (EC). Het product is al jaren een vaste waarde als insecticide in een groot aantal bedekte sierteeltgewassen. Het product is effectief tegen een breed scala aan insecten zoals wittevlieg, trips en bladluis en zacht voor het gewas, daarmee past Azatin® perfect in een geïntegreerde teeltwijze.

Met uitzondering van de teelt van tomaat zijn de overige nieuwe toelatingen beoordeeld conform artikel 51 EG 1107/2009. Voor deze toepassingen is geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Het gebruik van dit middel in deze teelten is daardoor voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Certis Belchim B.V. biedt systeemoplossingen voor milieubewuste, geïntegreerde gewasbescherming. Certis Belchim levert de kennis en een breed scala van biologische en chemische producten. Certis Belchim ondersteunt hiermee telers van specialistische hoogwaardige gewassen bij de ontwikkeling van een gezonde en duurzame teelt.

Bron:

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Luister terug! Belangrijke tuinbouw podcasts!