Collegebesluiten Ctgb

Collegebesluiten Ctgb

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft deze maand diverse besluiten genomen. Glastuinbouw Nederland heeft een overzicht van de besluiten ten aanzien van gewasbeschermingsmiddelen en biociden op haar website gepubliceerd.

Etiketuitbreidingen
Serifel (15888N). Het schimmelbestrijdingsmiddel op basis van de Bacillus amyloliquefaciens, strain MBI 600 wordt voor professioneel gebruik uitgebreid met de volgende kleine toepassingen in de bedekte teelt van: potplanten, snijbloemen (grondgebonden en niet-grond gebonden teelt), alsmede in de teelt van champignon (binnen).

Intrekkingsbesluiten
De toelatingen van Vertimec Pro (15315N) op basis van de werkzame stof abamectine vervalt op 01-02-2023, er geldt een aflevertermijn tot 1-08-2023 en een opgebruiktermijn tot 1-01-2024.

In werking treden besluiten
Een besluit van het Ctgb treedt in werking op de dag van publicatie in de Staatscourant; zie: www.officielebekendmakingen.nl. Vanaf dan geldt voor een middel hetgeen in het betreffende Ctgb-besluit is vastgesteld. Deze besluiten worden gepubliceerd op de Ctgb-website.

Het totaaloverzicht vind je hier

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v